Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vann överlägset i Guld – efter mäktiga rycket

Foto: David Schreiner / TR Media / ©mittbild.s

Grainfield Aiden och Hannu Korpi satt säker i ledningen.

Då kom Disco Volante i ruggig fart – snodde åt sig ledningen, och vann loppet enkelt.

– Det var häftigt när han växlade tempo så där, och Grainfield Aiden var chanslös att försöka ta emot, säger Sandra Mårtensson i TV12.  

Disco Volante tog hem Gulddivisionen på Bergsåker. Och han gjorde det tack vare att kusken Ulf Ohlsson var vaken – och en mäktig tempoökning. 

– Han var bra. Det var häftigt när han växlade tempo så där, och Grainfield Aiden var chanslös att försöka ta emot Disco Volante, säger Sandra Mårtensson i TV12. 

Hyllades i studion

I TV12-studion hyllades både häst och kusk.

– Man måste våga göra sådana där oväntade saker. Det var bra att Ulf Ohlsson märkte det och gasade till. Han satt nog rätt lugnt där framme, Hannu Korpi, säger Micke Nybrink i TV12.  

– Disco Volante är en av de snabbaste vi har, när det kommer till att öppna de första tvåhundra meterna. Det är det där att han har sån jäkla hög toppfart Disco Volante. Det gick nog väldigt fort ut där, säger Micke Nybrink i TV12. 

”Älskar den här hästen”

Över upploppet rann Disco Volante enkelt undan och inkasserade således årets första seger. Granfield Aiden slutade tvåa, och trea kom Antonio Trot, som spurtade sylvasst. 

– Jag älskar den här hästen. Idag var han riktigt bra. Han älskar att tävla och ville verkligen vara först, säger skötaren Jenny Gustafsson i TV12.