Vann "Guld" – efter jätteduell

Publicerad

Zenit Brick var omgångens största favorit på V75.

Men Hans R Strömberg och On Track Piraten ville annat – och tog hem Gulddivisionen. 

– Jag trodde inte att det skulle gå. Men nu fick jag bästa loppet, säger Hans R Strömberg. 

Örjan Kihlström och omgångens största favorit, Zenit Brick, fick positionen tidigt i lördagens Gulddivision.

I rygg hade han hela tiden On Track Piraten – och det hela slutade i en upploppsduell mellan de två stjärnhästarna.

– Örjan gör allt rätt i loppet. Men det räcker inte – uppgiften blev för svår med det loppet On Track Piraten fick. Men det var nära att det blev galopp då Strömberg ryckte tussarna. Tur att han har en häst som knappt vet vad galopp är, säger Patrik Fernlund. 

"Gjorde det bra"

Även experten Micke Nybrink var inne på samma sak.

– Kuskarna gjorde verkligen sitt jobb på bästa sätt, båda två. Det går inte att säga att Zenit Brick var dålig idag, det går inte! Men han gav en väldigt bra häst draghjälp hela vägen, säger Micke Nybrink

Hans R Strömberg körde själv sin On Track Piraten.

– Jag trodde inte att det skulle gå. Men nu fick jag bästa loppet. Han travade inte helt hundra, Piraten, så jag var lite orolig. Men han tog tag i det på upploppet.

Hans fick sedan frågan om det betyder lite extra när han själv kör hästen. 

– Jag vet inte vad jag ska säga om det. Jag känner mig lite sliten också. Jag ska hålla upp med körningen, för att operera mig för lite småskavanker. 

"Hade kostat mycket"

Örjan Kihlström menade att Zenit Brick gjorde ett jättelopp, men att det inte var ett alternativ att försöka ta över ledningen från Narold Vox.

– Det enda jag tänker är att jag kanske skulle försöka köra tidigt och försöka ta ledningen. Men jag bedömde det som att Narold Vox såg pigg ut, och att det hade kostat mycket. Sen körde jag så mycket det gick när On Track Piraten gick ut i tredjespår, säger Örjan Kihlström i TV12.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag