Vann enkelt – efter stora startdramat

Publicerad

Man Of Steel gjorde processen kort med motståndet i V75-2.

Men segern var inte helt utan dramatik – i starten var galoppen nära.

– Han hade huvudet i startvingen och var på väg i galopp ett par gånger‚ säger Sofia Aronsson i TV12. 

Stefan Perssons råämne Man Of Steel var rejält het i starten i den andra avdelningen. 

Hästen var framme i startbilsvingen med huvudet flera gånger – och galoppen var nog inte långt borta.

Dessutom gick det väldigt fort de första 500 meterna. 

– Jag var inte nöjd med hur fort det gick i början. Han blev alldeles för hetsig med det här stängda huvudlaget. Jag förbannade mig själv över det jävla stängda huvudlaget, men det gick bra till sist, säger Stefan Persson. 

"Insatsen var väldigt bra"

Det var inte den enda utrustningsändringen på hästen, som förutom det stängda huvudlaget gick med lättare skor och jänkarvagn.

Tränaren Stefan Persson var mycket uppåt redan under fredagen, och efter värmningen var han fortsatt positiv.

– Man kan lita på Stefan Persson. Han lät väldigt positiv, redan igår. Och insatsen var väldigt bra. Där ser man att jänkarvagn kan ha en bra effekt, även om hästen så klart var väldigt bra också, säger Jennifer Tillman i TV12. 

Över upploppet tröttnade hästen något, men motståndarna var trötta de också. 

– Det var aldrig någon fara över upploppet. En väldigt bra prestation, säger Sofia Aronsson i TV12.

"Han är otroligt bra"

Segertiden skrevs till 1.12,2/1 640 meter autostart, och då hade hästen tussarna kvar i öronen.

– Han är otroligt bra. Det sa jag så fort han kom till stallet – det här är bland det bästa vi har, säger Stefan Persson.

Nu är finalen på Solvalla nästa mål för hästen – och säsongen lär inte ta slut där. 

– Först och främst blir det finalen i Stockholm. Han känns väldigt fräsch och fin, och har mycket att hämta framöver.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag