Vann enkelt – då Månprinsen svek

Publicerad

Han floppade på V75 i förra starten.

Men då Skelleteå arrangerade V75 under lördagen kunde ingen rå på kallblodsstjärnan Lome Brage.

 – Han kändes fantastiskt fin. Det var topp det här, säger Ulf Ohlsson.

Lome Brage vann med klar marginal i kallblodsloppet på Skellefteå-travet. Efter att ha tagit hand om ledningen tidigt var han omutlig. 

 – Han kändes fantastiskt fin. Det var topp det här, säger Ulf Ohlsson.

– Idag hade han lopp i kroppen och var ute på den distans han gillar bäst, säger Sandra Svensson i TV12. 

"Tycker han var dålig"

Månprinsen, som var stor favorit i loppet, spurtade starkt, men var aldrig med i segerstriden. I tv-studion fick han kritik – :

– Jag tycker att Månprinsen var dålig. Det bet ingenting med 800 meter kvar, säger Sandra Svensson i TV12.

Odin Tabac fick sen lucka – och spurtade bra. Men sedan kom galoppen snöpligt.

– Det kanske är lite ungdomlig iver från min sida. Han kändes väldigt bra i den delen av loppet och ökar på, på ett fint sätt. Då kanske jag begär lite för mycket. Han hoppar till när det går lite för fort, säger Oskar J Andersson.

– Det är skittråkigt för hästen och för ägarna, fortsätter han.

"Tappar fästet"

I TV12 diskuterades det om något gått fel till när Odin Tabac galopperade – men efter att de studerat reprisen så kom de fram till att han helt enkelt tog ett snedsteg.

– Han tappar fästet i bakauktionen och snubblar till – för så där brukar ha inte göra, säger Patrik Fernlund i TV12. 

 

För alla V75-resultat – klicka på länken 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag