Lindome Spel och Tobak Foto: PrivatLindome Spel och Tobak Foto: Privat
Lindome Spel och Tobak Foto: Privat
Lindome Spel och Tobak Foto: PrivatLindome Spel och Tobak Foto: Privat
Lindome Spel och Tobak Foto: Privat
Rätta raden. Foto: ATGRätta raden. Foto: ATG
Rätta raden. Foto: ATG

Vann 400 000 kronor: "Många är chockade"

Publicerad

V75 på Bollnäs såg ut att bli en lågutdelande omgång.

Då small det till – Usain Swing skrällde som minst spelade häst i sista loppet, och utdelningen sköt i höjden.

Mest i Sverige vann Lindome Tobak och Spel – som spelade in 402 408 kronor på spelformen.

- Det är många glada och chockade personer samtidigt, säger butiksägaren Mohammed Kamareji angående segern.

Inget speciellt hände i skrällväg på Bollnästravets V75-tävlingar under lördagen.

I Am Unique vann planenligt, favoriten Nimbus C.D vann efter en sanslös spurt, och Venkatesh imponerade på kort distans.

Men i det sjunde och avslutande loppet small det till.

Usain Swing med Leif Eriksson i sulkyn skrällde och såg till att utdelningen steg drastiskt – liksom Lindome Spel och Tobaks vinst.

- Det var jätteskoj. Jag spikade trean i andra loppet (I Am Unique) och sen hade jag fem hästar i sista och då hade jag med elvan. Jag tar alltid med en skräll, och det var ju den som gjorde att det blev sådana pengar. Jag missade den förra gången, så jag tänkte att den missar jag inte igen, säger Mohammed Kamareji.

Många pensionärer

Klientelet som fick ta del av vinsten bestod till stor del av äldre människor, enligt butiksägaren.

- Det var många äldre som har varit med på den här andelen, säkert 10-15 stycken. Det var en häst som var struken i femte loppet så vi fick in en av reserverna, men det är många av de här pensionärerna som inte vet om det, så de blir chockade när de kommer hit.

Han fortsätter:

- Så det är många glada och chockade personer samtidigt. Folk fattar inte förens jag kör in lappen i maskinen att de har vunnit, de har svårt att greppa det.

Kan det vara så att någon struntar i att lämna in lappen i tron att de inte vunnit något?

- Nja, de kör in lapparna i maskinen. De slänger inte bort lappen för de vet att de har ändå vunnit lite grann.

Om det blir något firande? Givetvis.

- Vi ska fira. I morgon ska vi bjuda lite på tårta och grejer, avslutar Kamareji.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag