Mannen som vann 11 miljoner spikade bland annat Pacifik Face i den första avdelningen Foto: Malin Albinsson / Kanal75Mannen som vann 11 miljoner spikade bland annat Pacifik Face i den första avdelningen Foto: Malin Albinsson / Kanal75
Mannen som vann 11 miljoner spikade bland annat Pacifik Face i den första avdelningen  Foto: Malin Albinsson / Kanal75

Vann 10,3 miljoner: "Slår inga frivolter"

Publicerad
Uppdaterad

En skrällfylld omgång bäddade för hög utdelning på V75 i helgen. 

Mest vann en pensionär i Mellansverige. 

Som ensam plockade hem över tio miljoner kronor.      

– Han var kolugn och slår inga frivolter över det här, säger ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog.   

Skrällarna avlöste varandra under helgens V75-omgång på Halmstadtravet. 

Utdelningen såg redan ut att bli hög inför den sista avdelningen, då skrällde det till igen när Lutfi Kolgjinis Clemenza Am vann till över 20 gånger pengarna. 

Något som gjorde att sju rätt till slut gav 4,6 miljoner kronor. 

Fem personer prickade in alla rätt, och två utav dem lämnades in av samma person. 

"Råkade bara bli sju rätt"

Av en man i Mellansverige som vunnit stort på V75 tidigare – och som sammanlagt kammade hem 10,3 miljoner kronor. 

– Det är två normala system, inga monstersystem, ingen jättelirare på något sätt. Med Pacifik Face som spik i första avdelningen. Jag frågade honom hur han lirade. Och han svarade egentligen bara: "Nej det bara råkade bli sju rätt helt enkelt", berättar ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog.  

Hur reagerade han? 

– Jag ringde honom i lördagskväll och har pratat med honom tidigare efter en annan miljonvinst. Så jag frågade hur han bar sig åt, och han svarade egentligen bara att han är travintresserad. Det är en helt vanlig kille som jobbat inom industrin. 

"Åker inte till månen..."  

Mannen är pensionär och lämnar alltid in sina system själv, oftast strax före spelstopp. 

– Jag pratade med honom för en stund sedan och då var han ute på promenad, han hade inte firat på något speciellt sätt utan han och hans fru öppnade en hygglig flaska vin – och tyckte det var trevligt. Det är alltså en helt normal människa rakt upp och ner som gillar att spela på trav, säger Hans G. 

Han var inte i chock alls? 

– Nej, nej. Han var kolugn, och slår inga frivolter över det här. Han åker inte till månen fortsätter sitt liv och kommer fortsätta spela på trav helt som vanligt. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag