Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vann 100 000 kronor - efter en riktig långresa

Mattias Djuse och Seattle Zet. Foto: Kanal 75

Oscar Berglund åkte 77 mil - från Östersund till Visby - för en start med sin travhäst Seattle Zet.

Det blev seger och den unge amatörtränaren tog hem förstapriset på 100 000 kronor och säkrade en plats i Diamantstotes final.

- Det blir verkligen en dröm, som jag har haft, säger Oscar Berglund i TV12.

Den unge amatörtränaren Oscar Berlund är baserad i Östersund - men då det vankades V86 i Visby tvekade han inte. Han åkte de 77 milen för att starta Seattle Zet. Trots den långa resan var det femåriga stoet favorit i ett försök av Diamantstoet - och hon infriade förväntningarna.

- Verkligen kul! Vet inte vad jag ska säga riktigt. Jag måste säga att jag är lite tagen. Det var ju väldigt mycket pengar i förstapris och att jag gör en sån lång resa, det är en väldigt stor chasning, säger Oscar Berglund i TV12 efter segern.

- När det inte gått precis så bra som man önskar med förberedelserna är det fantastiskt skönt att det gick vägen ändå.

Djuse gjorde inga misstag

I loppet tog andrahandsfavoriten Debra Boko ledningen inledningsvis, men Peter Ingves i sulkyn valde att släppa då Mattias Djuse kom med Seattle Zet efter en bit. Kusken gjorde sedan inga misstag och vann säkert.

- Han förivrar sig inte genom sista kurvan, och hade full koll på vad han hade. Djuse går från klarhet till klarhet - och han kör med en pondus och en självklarhet, säger experten Lennart Forsgren om kuskinsatsen i TV12.

"En dröm"

I och med segern är Seattle Zet klar för Diamantstoet-finalen, som går den 18 augusti på Solvalla.

- Det blir verkligen en dröm, som jag har haft, säger Oscar Berglund i TV12.

Amatörtränaren berättade i TV12 att han köpt hästen av Daniel Redén.

- När vi skulle köpa ny häst ringde jag upp Daniel och frågade om han hade något spännande. "Ja, jag har en riktig liten merca, men du får inte kolla stamboken - för det är ett riktigt hemkok", säger Oscar Berglund.

- Hon har ett hjärta av guld alltså. Jag tycker att hon är helt otrolig. Hon gör alltid sitt bästa - jag tror aldrig att hon har gjort ett dåligt lopp, om det inte varit något fel på henne, avslutar han.