Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vägrar starta i storloppet – om stjärnan inte får köra

Jos Verbeeck Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Jean-Michel BazireFoto: Travronden

Jos Verbeeck är Jean-Michel Bazires val som kusk i Oslo Grand Prix bakom Valokaja Hindö – men är då avstängd på grund av snäv körning i Elitloppsfinalen. 

Nu ska den franske stjärntränaren ställt ett ultimatum: Ingen Jos Verbeeck, ingen Valokaja Hindö. 

– Jos Verbeeck uppfyller inte de kraven och kan inte köra Valokaja Hindö i OGP, säger det norska travsällskapts sportchef Tron Gravdal till tgn.no.  

Det är norska Trav och Galopp-nytt som skriver att DNT (det norska travsällskapet) inte kommer tillåta Jos Verbeeck att starta under Oslo Grand Prix som avgörs i juni. 

Den belgiske stjärnkusken är på grund av sin körning bakom Aubrion de Gers i Elitloppsfinalen nämligen avstängd just de dagarna när loppet avgörs – och kan därför inte köra Jean-Michel Bazire-tränade Valokaja Hindö i storloppet. 

”Uppfyller inte de kraven”

Det ska enligt tgn.no ha fått Jean-Michel Bazire att ilskna till. 

Enligt den norska travsajten kommer den franske stjärntränaren inte att starta hästen i loppet om inte Jos Verbeeck får köra. 

– För att DNT ska ge dispens måste kusken ha kört hästen i två av de fem senaste starterna, eller vara hästens tränare. Jos Verbeeck uppfyller inte de kraven och kan inte köra Valokaja Hindö i Oslo Grand Prix, säger Tron Gravdel, sportchef på DNT. 

Banans sportchef: ”DNT får avgöra”

Bjerkes sportchef Arnlioth Heltberg har dock inte gett upp chansen på att både Jos Verbeeck och Valokaja Hindö kommer till start i loppet. 

– Jag avvaktar. Från Bjerkes håll önskar vi att både Valokaja Hindö och Jos Verbeeck kommer till start. Båda två är profiler som vi vill ska starta, men det här får DNT avgöra, säger Heltberg till tgn.no.