Foto: Lars Jakobsson / KANAL75Foto: Lars Jakobsson / KANAL75
 Foto: Lars Jakobsson / KANAL75
Foto: Lars Jakobsson / KANAL75Foto: Lars Jakobsson / KANAL75
 Foto: Lars Jakobsson / KANAL75

Vägrade uttala sig i tv – efter segern

Publicerad

Rajesh Face var urstark i årsdebuten. 

Och krossade sina konkurrenter. 

Då vägrade Lutfi Kolgjini uttala sig i Kanal75:s sändning. 

– Han bojkottar den här sändningen och facktidningen Travronden för att han känner sig illa behandlad av Svensk Travsport, förklarar Per Skoglund i sändningen. 

Rajesh Face var en av de mer betrodda hästarna inför den sjätte V75-avdelningen på Jägersro. 

Hästen, som gjorde sitt första lopp för året, såg inför dock ut att stöta på hård konkurrens. 

Där Olle Rolls var spelarnas klara favorit. 

Då visade Lutfi Kolgjinis häst högsta klass och väl i ledning kunde Rajesh Face enkelt trava ifrån sina konkurrenter på upploppet. 

– Det här är en enormt fin häst och vilket sätt han gör det på. Kungen är tillbaka på banan igen och han är ju otrolig den här hästen, säger experten Sofia Aronsson i V75 Direkt och fortsätter: 

– Det är en sån fin debut. Det här är verkligen något ut över det vanliga, som han ser ut, jag får gåshud här uppe. 

Vägrade uttala sig

Även expertkollegan Micke Nybrink var mycket imponerad efter krossen. 

– Det är alltid Rajesh mot resten när han kommer ut. Det spelar ingen roll vad de heter. De får räkna med att han bara kommer, säger han i sändningen. 

Några kommentarer av Lutfi Kolgjini blev det dock inte efter loppet, det eftersom han känner sig illa behandlad av Svensk Travsport. 

– Nu tänker ni: Varför får vi inte höra Lutfi Kolgjini då? Han bojkottar den här sändningen och facktidningen Travronden för att han känner sig illa behandlad av Svensk Travsport efter att hans son Adrian Kolgjini testats positivt för kokain vid tävlingar förra året. Därför har Kolgjini valt att inte uttala sig, säger programledaren Per Skoglund i sändningen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag