Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

V86 är en ruggigt svår – och spännande spelform

Foto: MALIN ALBINSSON / MVA Foto

Omgångens största favorit vann.

I övrigt duggade skrällarna tätt.

Som så många gånger förut var V86-spelarna chanslösa på alla rätt och därmed jackpot till nästa vecka.

V86-omgången såg riktigt knepig ut redan på förhand. Och vissa gånger när det ibland ser överkomligt ut ger det ofta bra betalt ändå. Det är helt enkelt en ruggigt svår, men spännande, spelform det här.

Farhågorna infriades och det blev till och med svårare än väntat den här onsdagen. Förvisso segrade omgångens största favorit, Timo Nurmos Gargamel Sisu som är under riktigt fin utveckling, men vad hjälpte det när överraskningarna stod som spön i backen i de andra avdelningarna.

Hela fyra hästar spelade till under fem procent av insatserna vann. Och redan efter sju avdelningar var det tack och god natt för lirarna då samtliga 660 233 inlämnade system var borta.

Stall Robert Bergh var en starkt bidragande orsak till den svåra raden. Först vann Kim Eriksson med Västerbo Lexington som tre-procentare från knepigt läge. Segern blev faktiskt överlägsen till slut.

Lika lite spel var det på Digital Science som chefen själv satte dit efter en rejäl slutrunda i spåren. Hästen har ”skumpig” stil och har verkligen inte lätt för sig. Men han är lika stark som Bamse och kan hålla samma fart ”hela dagen” om så krävs.

Gladast den här kvällen? Troligen Giuseppe Lubrano och hans sambo Jeanette Johannessen. Deras Pacific Face klev förbi alla i V86-1. Detta trots att det egentligen var för kort distans, ganska låga rapporter och några månaders tävlingsuppehåll. Ekipaget kom dock igenom bra och hittade faktiskt tredje par utvändigt – trots 40 meters tillägg.

Stöten sattes in på bortre långsidan och trots att han blev utmanad till slut så höll han farten bäst – i sin sedvanligt säregna stil. Och då ska man veta att hans bästa årstid kommer snart med kyla, långsammare banor och skotvång för samtliga. Lär nog dra in en del ”deg” till framöver.

Startlistorna till nästa veckas V86:a kommer fredag runt klockan 15.00. Bara att kasta sig över dessa då och leta jackpot-vinnare med andra ord!