Aqua Challenger, på bilden tillsammans med Lars Anvar Kolle, är Trond Anderssens bästa segerchans när Bjerke står som V75-värd under lördagen. Foto: Claes Kärrstrand/Kanal 75
Aqua Challenger, på bilden tillsammans med Lars Anvar Kolle, är Trond Anderssens bästa segerchans när Bjerke står som V75-värd under lördagen. Foto: Claes Kärrstrand/Kanal 75

V75: "Yarrah Boko- träning" bakom lyftet

Publicerad

Den senaste insatsen var bra och formkurvan pekar uppåt.

Under lördagens V75-tävlingar på Bjerke är det tuffare emot, men trots detta låter Trond Anderssen säker på sin sak:

- Jag håller Aqua Challenger som stallets bästa chans!

Trond Anderssen har sina rötter Buskerud i Ådal kommun, några mil nordväst om Oslo. Uppväxten skedde dock i den norska huvudstaden och i tonåren smög sig travintresset på.

De senaste 15 åren har Anderssen dominerat den norska travsporten, inte minst med hjälp av Yarrah Boko som numera är pensionär.

"Det såg jättebra ut"

Till lördagens V75-omgång på Bjerke har Trond Anderssen tre hästar till start där han alltså håller 2 Aqua Challenger (V75-5) som den bästa chansen.

- Han har haft problem med ett ben under året, men är äntligen på rätt väg. Efter den senaste starten, då det också blev seger, har han blivit uppkollad av veterinär och rapporten var positiv. Det såg jättebra ut och det var precis den rapporten jag ville ha.

"Trivs bäst med ett rygglopp"

Förklaringen till förbättringen kan ligga i ett ändrat träningsupplägg, ett upplägg som för övrigt även Anderssens forne stjärna använde sig av.

- Han går numera så kallad "Yarrah Boko-träning" i skogen. Detta i kombination med ett skarpare bett kan ha varit detaljerna som fått pusselbitarna att falla på plats. Han känns otroligt fin för dagen och till denna start rycker vi dessutom skorna, vilket jag hoppas ska kunna ge ytterligare effekt. Man ska tänka på att han går upp en klass, men jag måste ändå tro mycket på honom, fortsätter Anderssen.

"Den jag tror mest på"

Du har även en duo till start i den avslutande V75-avdelningen, hur långt sträcker sig dina förhoppningar gällande dessa båda?

- 1 Viking Frecel har varit ifrån ett längre tag på grund av en gaffelbandsskada och är av den anledningen lite svårbedömd. Jag har som snabbast kört 1.16 full väg inne på Bjerke travbana, vilket han löste på ett väldigt bra sätt. Jag kan inte begära seger direkt, men han är tränad för att göra ett bra lopp och det blir barfota runt om, halvstängt huvudlag och en jänkarvagn.

- 10 Thai Broadway tvingades dra upp spurten på egen hand senast och fullföljde bra som tvåa. Han trivs bäst med ett rygglopp i högt tempo och skulle det lösa sig är jag inte främmande för att han kan vinna och han är också den som jag tror mest på av mina två i loppet. Barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn, avslutar Trond Anderssen.

 

Av Anders Nilsson/Kanal 75

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag