Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

V75: "Yarrah Boko- träning" bakom lyftet

Aqua Challenger, på bilden tillsammans med Lars Anvar Kolle, är Trond Anderssens bästa segerchans när Bjerke står som V75-värd under lördagen. Foto: Claes Kärrstrand/Kanal 75

Den senaste insatsen var bra och formkurvan pekar uppåt.

Under lördagens V75-tävlingar på Bjerke är det tuffare emot, men trots detta låter Trond Anderssen säker på sin sak:

- Jag håller Aqua Challenger som stallets bästa chans!

Trond Anderssen har sina rötter Buskerud i Ådal kommun, några mil nordväst om Oslo. Uppväxten skedde dock i den norska huvudstaden och i tonåren smög sig travintresset på.

De senaste 15 åren har Anderssen dominerat den norska travsporten, inte minst med hjälp av Yarrah Boko som numera är pensionär.

"Det såg jättebra ut"

Till lördagens V75-omgång på Bjerke har Trond Anderssen tre hästar till start där han alltså håller 2 Aqua Challenger (V75-5) som den bästa chansen.

- Han har haft problem med ett ben under året, men är äntligen på rätt väg. Efter den senaste starten, då det också blev seger, har han blivit uppkollad av veterinär och rapporten var positiv. Det såg jättebra ut och det var precis den rapporten jag ville ha.

"Trivs bäst med ett rygglopp"

Förklaringen till förbättringen kan ligga i ett ändrat träningsupplägg, ett upplägg som för övrigt även Anderssens forne stjärna använde sig av.

- Han går numera så kallad "Yarrah Boko-träning" i skogen. Detta i kombination med ett skarpare bett kan ha varit detaljerna som fått pusselbitarna att falla på plats. Han känns otroligt fin för dagen och till denna start rycker vi dessutom skorna, vilket jag hoppas ska kunna ge ytterligare effekt. Man ska tänka på att han går upp en klass, men jag måste ändå tro mycket på honom, fortsätter Anderssen.

"Den jag tror mest på"

Du har även en duo till start i den avslutande V75-avdelningen, hur långt sträcker sig dina förhoppningar gällande dessa båda?

- 1 Viking Frecel har varit ifrån ett längre tag på grund av en gaffelbandsskada och är av den anledningen lite svårbedömd. Jag har som snabbast kört 1.16 full väg inne på Bjerke travbana, vilket han löste på ett väldigt bra sätt. Jag kan inte begära seger direkt, men han är tränad för att göra ett bra lopp och det blir barfota runt om, halvstängt huvudlag och en jänkarvagn.

- 10 Thai Broadway tvingades dra upp spurten på egen hand senast och fullföljde bra som tvåa. Han trivs bäst med ett rygglopp i högt tempo och skulle det lösa sig är jag inte främmande för att han kan vinna och han är också den som jag tror mest på av mina två i loppet. Barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn, avslutar Trond Anderssen.

 

Av Anders Nilsson/Kanal 75

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!