Foto: Kanal 75
 Foto: Kanal 75

V75-vinnare fast i dopingtest

Publicerad
Uppdaterad
Den nyblivne V75-vinnaren Monday Morning, som också skulle ha startat i V75-finalerna på Gävle nu på lördag, har testats positivt för dopning.
Det skriver STC, Svenska Travsportens Centralförbund, i ett pressmeddelande i kväll.
Monday Morning vann V75-lopp på Jägersro den 31 oktober i år och testades, som brukligt rutinmässigt, efter det loppet.
Nu har det visat sig att det provet innehåller det otillåtna medlet flunixin.

Stryks från V75

Flunixin är en icke-steroid antiinflammatorisk substans med smärtlindrande, febernedsättande och antiinflammatorisk verkan.
”I enlighet med Tävlingsreglemente för Svensk Travsport får hästen inte tävla förrän den lämnat ett negativt dopningsprov. Därför får hästen inte starta i det lopp den är anmäld till i V75 avd 2 på Gävle på lördag. STC utreder ärendet”, skriver STC i sitt pressmeddelande.
TravExpressen har sökt den ansvarige för Monday Morning, tränaren Mikael Å Linderoth, utan resultat. Under kvällen tävlar han på hemmabanan Åby.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag