Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

V75-varningen: ”Hon kan skrälla”

Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media
Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

Jörgen Westholms stall körde in över 20 miljoner kronor ifjol.

Och även 2022 har startat lysande. 

– Vi har gjort en satsning under många år som förbättrat allting och det hoppas man ska ge en nivåhöjning, säger tränaren. 

Salatränaren Jörgen Westholm har över 100 hästar på sin träningslista och ifjol sprang hans träningsadepter in 20.2 miljoner kronor. En genomtänk satsning har givit resultat menar han själv – och även 2022 har inletts på ett fint sätt. De har bland annat redan hunnit med en trippelseger och seger i gulddivisionen på Mantorp förra helgen. 

Än är det dock tidigt att se trender för det nya året, menar Westholm. 

– Det har vi inte hunnit tänka på ännu. Det är jättekul. Jag har bra hästskötare runtomkring mig, de är dem som kommer att bli den viktigaste kuggen i framtiden. Det är svårt att få tag på hästskötare. Jag har nyligen rekryterat tre nya hästskötare, det är jag glad över att jag har fått till de tre till mitt team som kommer att stärka oss.

Vad har du för mål i år? 

– Jag försöker alltid att slå mina rekord. Vi hade ett fantastiskt år, jag får nog vara jätteglad om jag slår de där siffrorna. Många av våra hästar har väldigt mycket pengar på sig och då är det lite svårare att köra in mer pengar men det är målet är givetvis. 

”Kan segerstrida ändå” 

På lördag körs V75 på Gävletravet och Westholm har flera hästar till start, varav fyra stycken på streckspelet. 

– Det är alltid trevligt att tävla på Gävle, våra hästar brukar gå bra där och vi har nog lite chans. Det är spännande. 

Av hästarna han har på V75 så är det ett femårigt sto med fyra raka segrar som tränaren tror mest på. 

13 Carry Cash (V75-4) är fortsatt fin efter senaste segern. Vi har ett svårt utgångsläge med spår fem och står på 40 meter tillägg vilket begränsar. Hon har inte en lika fina uppgift som tidigare men jag tycker att hon kan vara med i striden ändå.

”Då ska hon kunna skrälla” 

11 Remarkable Feet (V75-3) var hästen som vann gulddivisionen senaste på Mantorp. 

– Han vann på ett fint sätt senast då men jag tror att Milligan's School vinner det här. Är vi på plats så är vi jättenöjda. 

Westholm är även nöjd med 12 Whelk (V75-4). 

– Hon känns väldigt fin hemma i träningen, får hon rätta ryggarna så skulle hon kunna skrälla här. Bästa vinstchansen är väl ändå Carry Cash, de andra (har även 4 Ara i V75-1) kan skrälla till också.