Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

V75: Trav-veckan kan bli Team Tjomslands

Två segrar direkt på måndagen.

Straffspark (?) för stallets stjärna på torsdagen och sedan tre V75-chanser på lördagen.

Trav-veckan kan bli Team Tjomslands.

- Hästarna går verkligen bra för dagen, säger lillebror Vidar Tjomsland.

Veckan kunde inte börjat bättre för Team Tjomsland. Två segrar innebar hundraprocentig utdelning vid måndagens lunchtrav i Östersund.

- De var goa bägge två. Jervjegeren var bra men man vet inte hur det gått om inte Jan-Olov Perssons Järvsö Jomar galopperat in på upploppet. Tangen Loke fick en bra start från tillägg och sedan avgjorde han på ett bra sätt efter en fin resa. Det här är en spännande häst som vi har förhoppningar på och vi siktar mot derbyloppen, säger kusken och lärlingen Vidar Tjomsland.

På torsdagen väntar start för stallets storstjärna Tekno Odin och sedan avslutas veckan med tre chanser i lördagens kallblodslopp på V75.

Debut på is för Tekno Odin

Den åttafaldiga miljonären Tekno Odin körs av Ulf Ohlsson och ska lösa en uppgift med 40 meters tillägg över sprinterdistans i V64-5 på Bodentravet.

- Det blir första gången han startar på isbanan men det tror jag att han ska tackla bra. Normalt ska han vinna det här loppet, säger Vidar Tjomsland och bjuder på en V64-spik.

Hur ser de närmsta planerna ut sedan för Tekno Odin?

- Det blir troligen Dubbelcupen på Bollnästravet i mitten av mars och sedan siktar vi mot finalen på Romme, säger Vidar Tjomsland.

Vidar Tjomsland, 32, är yngre bror till tränaren Öystein Tjomsland, som sedan september i fjol har licens på Bergsåker förutom sin verksamhet hemma på gården i Sögne i södra Norge.

- Jag och min sambo har snart bott i Sverige i fem månader och det blir enklare och enklare desto mer man kommer in i det. Jobbmässigt är vi ett väldigt bra team, säger Vidar Tjomsland.

Tre V75-hästar

På lördagen har stallet fyra hästar till start på Bollnästravet.

Först ut är Grude Eld i V4-2.

- Han är behandlad efter den senaste starten. Vi körde med honom i fredags och han såg fin ut. Spår 8 är inte lätt men om han kommer rätt på det kan han vara bland de tre, säger Vidar Tjomsland.

Inom V75-spelet får vi alltså se tre stallkamrater i V75-2.

Vilken är bästa chansen på förhand?

- Jag håller Lesja Kongen främst den här gången. Han var överraskande positiv senast på Bergsåker och han har en väldig fördel av 2 600 meter. Torbjörn Jansson har kört hästen en gång tidigare och vunnit med honom, säger Vidar Tjomsland.

Du kör själv Valle Jerven och ni har redan tagit en V75-seger tillsammans i år.

Är formen lika bra som vid den segern i Gävle?

- Ja, han känns lika bra. Han har bra form, men det är en häst som måste smygas och köras på chans. Han kan speeda väldigt om han får det serverat. Jag tror det kan bli tufft att vinna, men med rätt ryggar kan han kanske vara trea-fyra.

Sjö Odin körs som vanligt av den allsvenska kuskliga-ledaren Ulf Ohlsson.

- Sjö Odin har också väldigt god form, men han behöver kanske gå lite i rygg nu när det är lång distans. Om han får de rätta ryggarna är han inte helt borta han heller, säger Vidar Tjomsland.


Av Lars-Ove Pettersson/Kanal 75