Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

V75-tips med Magnus A Djuse inför omgången 4 februari

Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD / TR Media

Premium: V75-finaler på hemmabanan Solvalla är det som gäller.

Magnus A Djuse har bara två styrningar men tippar sig själv i ett lopp och har grävt fram flera fräcka drag i övrigt.

Här är allt du behöver veta om Magnus uppsittningar, stjärnkuskens tipsettor och analyser av alla lopp.

Mer av det bästa från Expressen. Mer Premium hittar du här.

Djuses hästar i omgången

V75-1: 2 Babaris

Fick ett bra läge men uppgiften ser tuff ut och vi jagar en slant i första hand. 

V75-5: 2 Dwayne Zet

Har ett lopp i kroppen och kan mycket när han är på topp. Läget blev bra men vi får se vad som händer från start. Oavsett är han en av flera i loppet som ska ses med rätt bra segerchans. 

V75-1

Visst är det rätt att 5 Likeaboss är favorit i inledningen. Han har varit mycket bra på sistone och det finns i boken att han blir släppt till spets denna gång. Utmanar gör i första hand 9 Jello W. som är urstark när det stämmer. Outsider är även 7 Bottnas Idol som har toppform men lite vingelläge.

Tipsetta: 5 Likeaboss är min klara förstahäst.

V75-2

Här tycker jag det ser upplagt ut för att spika. 1 Everglo Lemon har läge för att hålla ledningen och därifrån tycker jag det är toppchans. 8 Chitchat har varit superfin, men nu luktar det vingel och då krävs det en monsterinsats för att plocka ner Everglo Lemon från spets.

Tipsetta: 1 Everglo Lemon är omgångens bästa spik.

V75-3

I högsta klassen blir 9 Eddy West stor favorit. För mig är han otroligt överspelad och till över 60 % kan jag inte ranka honom etta denna gång. 6 Spickleback Face är en minst lika bra häst och har bättre läge. 1 Super Nice satt fast senast och kanske testar i spets? 2 Alone och 7 Weekend Fun är två andra formkort som ska passas.

Tipsetta: 6 Spickleback Face får tipset, men här kan man gardera på.

V75-4

Roligt lopp man lyft in på kupongen. Favoriten 1 Milan Boko är svårbedömd hur han står sig i detta motstånd. Känslan är dock att det brukar vara väldigt bra hästar som kommer upp när de gör resan från Nederländerna. Mitt drag är dock 8 Bottnas Justin som kan öppna bra och skulle det bära hela vägen till spets har han superchans. Oavsett bör han få ett fint lopp och ska med tidigt. Även 10 Bugatti Hall är väldigt bortglömd på strecken.

Tipsetta: 8 Bottnas Justin är en rolig tipsetta.

V75-5

Ett jämnt lopp där det är svårt att säga vem som ska vara favorit. Jag kör 2 Dwayne Zet och både hoppas och tror på honom. Vi får se hur det blir från start, då både 1 Call Me Brodda och 7 Vacqueyras säkerligen kommer laddas. 11 Huddlestone tillhör de bättre hästarna i loppet men har presterat allra bäst på hemmaplan och har bakspår denna gång.

Tipsetta: Tippar ändå mig själv och 2 Dwayne Zet även om det är jämnt.

V75-6

Som vanligt är det öppet i Diamantstoet, men i dag kanske jag har en enkel lösning. 9 Jeans’N Passion är bästa hästen och jag tycker det ser bra ut för henne denna gång. Kanske en spik för att spara strecken till att fälla större favoriter? Garderar man tycker jag främst det är hästarna på startvolten som ska streckas.

Tipsetta: 9 Jeans’N Passion är en tänkbar spik.

V75-7

I avslutningen är 4 Borups Victory stor favorit. Visst har han störst vinstchans, men i mina ögon är det lite upp till bevis. Han har varit jättefin men det har varit väldigt lämpliga lopp. Jag tror 1 L.L.Labero håller ledningen och låter favoriten göra jobbet. 2 Gaylord Am är tidig, 8 Lucky Guy Boko kan mycket om det löser sig men allra mest spänd är jag på 9 Graces Candy med Örjan Kihlström i sulkyn och smygläge. Under 2 %!

Tipsetta: 9 Graces Candy är åtminstone mest spelvärd.

”Gudfadern” bakom Lidl: ”Kräver absolut lojalitet”

Premium: Historien och kritiken bakom miljardimperiet • Grundaren Dieter Schwarz, 83, lever i det fördolda

Arlas vädjan till kunderna: ”Välj svenska livsmedel”

Premium: Högre matpriser förändrar svenskarnas köpbeteende

Så ska Ukraina knäcka Putins försvarslinjer

Premium: ✓ Utbildade i väst ✓ Tuffa utmaningarna ✓ Nya stridsvagnar