Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

V75-tips inför omgången på Åby 11 februari

Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD / TR Media

Premium: I veckans första guide till lördagens V75-omgång ingår:

√ Bästa spikarna

√ Spetsdragen

√ Skrällbuden

√ Unika statistiken

√ Startlistorna

√ Kommentarer och odds på alla hästar

√ Expressens rankning

√ Systemförslag

■ Expressens travredaktion jobbar stenhårt med att ge läsarna de bästa tipsen. Varje vecka erbjuder vi utförliga guider, tränarkommentarer, spikförslag, skrällvarningar och avslag till V64, V86, V75 och GS75.

Mer av det bästa från Expressen. Mer Premium hittar du här.

Startlistorna, kusk- och tränarsnack och vår unika statistik – klicka på länkarna nedan:

V75 – del 1: Experternas V75-tips och banstatistik   

V75 – del 2: Startlistor och tipsen  

• • •

ANNONS: Nu har du chansen att spela med Sveriges vassaste travexperter - köp in dig i redaktionens olika system här:

• Redaktionens Lilla system (extern länk) 

• Redaktionens Stora system (extern länk) 

• Redaktionens Chanssystem (extern länk) 

BÄSTA SPIKARNA

V75-3: 6 Tearsinheaven

Fick nöja sig med en femteplats senast han var ute i V75 men mötte bland annat en för dagen ”omöjlig” Con Crowe. Nu slipper han hästar av den kalibern och enligt tränaren Johan Untersteiner ska allting vara bra formmässigt och han ser även Tearsinheaven som sin bästa segerchans bland sina sex uppsittningar på lördag. Att det är 500 meter kortare distans den här gången jämfört med senast är nog ingen nackdel. Kommer man bara ner i en vettig position tror vi att man har goda möjligheter att vinna loppet.

V75-6: 6 Zola Love

Zola Love återfinns sedan en tid tillbaka hos Kalmar-tränaren Thomas Madsen och svarade för en snygg insats senast då hon vann ett sprinterlopp lekande lätt. Det är lite hårdare motstånd nu men samtidigt ska hon ha gått framåt med den förra genomköraren i kroppen. Erik Adielsson brukar vara mästerlig från springspår och har en häst som är snabb i benen. Som vi läser loppet sitter ekipaget i ledningen ganska omgående och får man bara trolla bort en bit så ska det vara en riktigt bra segerchans.

SPETSDRAGEN

V75-2: 1 Is This Love

Ett sto som vunnit fyra av sju starter hittills och som är under utveckling och borde vara redo att sänka rekordet inom kort. Att Örjan Kihlström förstärker i sulkyn ser vi som ett plus och hon ska kunna öppna tillräckligt snabb för att försvara innerspåret till ledningen. I ett lopp som inte håller någon högre klass leder man länge?

V75-4: 4 Sun’s Exciting

Både John Dee och Best Buddy ska kunna kliva iväg snabbt men det troliga är att båda dessa släpper till en bra rygg. Sun’s Exciting borde vara aktuell i ett andraskede och vi tror att Rikard N Skoglund är vaken och ser till att hinna före Ozak Vivantis om att ställa en fråga. Med ett sådant scenario kan man vara med och slåss om segern.

V75-7: 6 Indigo

Han galopperade som hårt betrodd på V75 senast och är ute efter revansch. Springspåret är man garanterat nöjda med och körande Per Lennartsson lär få order om att ladda för ledningen där hästen växer en klass. Som vi ser det finns det inte många spetshot och Indigo kan leda hela vägen i avslutningen.

SKRÄLLBUDEN

V75-2: 8 Silvertail

Loppet är öppet på förhand och Magnus A Djuse har en förmåga att hitta de rätta stigarna. Stoet har startat på V75 tre gånger i rad och skaffat sig lite hårdhet av dessa lopp. Lördagens lopp känns inte lika tufft på papperet och skulle det lösa sig är vi inte främmande för att hon kan dyka upp i striden när det drar ihop sig.

V75-4: 15 Wingait Leif

Startar från ett besvärligt läge som kan ställa till det, men det betyder i sin tur att han kanske inte blir så hårt betrodd heller. Men han gick bra senast med tanke på att han inte hade startat på länge och formen är knappast sämre till det här loppet. Med bra ryggar är det inte omöjligt att han sänker alla med formkusken Stefan Persson.

V75-7: 7 Jank Summerland

Kommer till start med riktigt bra form. Johan Untersteiner får chansen i sulkyn den här gången och kuskbyten kan alltid ge en extra kick. Jack Summerland var riktigt vass när han vann på Åby näst senast och får man ett bra rygglopp brukar han en fin pollett kvar till slut. Han känns klart intressant att plocka med i ett öppet lopp.

TÄNK PÅ ATT

V75-3: 1 Strängnäs Palema

Strängnäs Palema har inte startat sedan november månad men ska ändå vara bra förberedd hälsar tränaren Hans Crebas som håller hästen mycket, mycket högt. Och i kombination med läget plus att Björn Goop ska köra så bör man akta sig för att räkna bort honom i årsdebuten.

V75-6: 15 Orlando

Fredrik Wallins sjuåriga sto har stångats mot ganska bra hästar i Frankrike och dessutom svarat för fina insatser. Har Orlando tagit resan till Sverige bra och får ett bra lopp så hon en av de som kan hota vårt singelstreck Zola Love trots sina dubbla tillägg.

SYSTEMFÖRSLAGEN

LILLA SYSTEMET 168 rader/84 kronor

V75-1: 3, 4, 5, 8, 11, 13, 14 (10, 9)

V75-2: 1, 5, 13 (9, 3)

V75-3: 6 Tearsinheaven (4, 11)

V75-4: 11 Dynamite Sensation (6, 4)

V75-5: 10, 14 (5, 9)

V75-6: 6 Zola Love (8, 1)

V75-7: 3, 5, 6, 7 (9, 14)

STORA SYSTEMET 2 016 rader/1 008 kronor

V75-1: 3, 4, 5, 8, 11, 13, 14 (10, 9)

V75-2: 1, 3, 5, 8, 9, 13 (15, 6)

V75-3: 6 Tearsinheaven (4, 11)

V75-4: 1, 4, 6, 8, 11, 15 (9, 13)

V75-5: 10, 14 (5, 9)

V75-6: 6 Zola Love (8, 1)

V75-7: 3, 5, 6, 7 (9, 14)

Kriget i Ukraina 30 mars

Premium: • Planen för ny rysk mobilisering • Amerikansk reporter greps

Hockeypanelen: Så slutar semifinalerna i SM-slutspelet

Premium: HOCKEYPANELEN: Så slutar semifinalerna i SM-slutspelet

Jag vill ha pussar och närhet – men inte sex!

Premium: Psykoterapeuten: ”Var tydlig” • Viktiga rådet