Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

V75 tips idag: ”Optimistisk trots dåliga läget”

Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

Conrad Lugauers stall har vunnit ett par lopp på V75 den senaste tiden och blir nog att räkna med ett bra tag framöver.

Tre hästar är inkvalade till lördagens finaler på Solvalla.

ANNONS: EXPRESSENS STORA SYSTEM

ANNONS: EXPRESSEN PREMIUM

Ingen i trion ser ut att bli favorit på V75-spelet.

Men på stallformen ska ingen av hästarna vara helt chanslös och Conrad Lugauer själv ger sin syn på chanserna för respektive häst:

– Sandsjöns Enzo (V75-5) blev lite för ivrig i dödens näst senast och det brukar ju sällan vara lyckat. Men jag har känt att formen varit på gång och han avslutade ju jättebra vid segern bakifrån senast. Nu fick vi ett jättebra spår och det blir helstängt norskt huvudlag. Jag laddar från start och tror att vi kan vara långt framme igen.

– Kattis J.Boko (V75-6) har ett fjårdespår i volten och det kan vara lite lurigt, men jag hoppas att hon ska reda ut det. Formen är fortsatt bra och felfri kan hon vara en outsider även om det är hårt emot. Det blir för övrigt hennes sista start innan hon går till aveln.

– Devs Daffodil (V75-6) har ju visat att hon håller hög V75-nivå och hon är dessutom i sitt livs form för dagen. Det är alltid tufft med dubbla tillägg, men jag tycker att hon är bättre än alla andra hästar i loppet och är optimistisk trots läget. Inga ändringar, säger Lugauer.

Det vore ingen sensation om Lugauer har åtminstone en vinnare med sig hem på lördagkvällen, värt att tänka på när man streckar.

Även Expressens tipsexpert Fredrik Edholm är laddad inför tävlingarna och bjuder på ett drag.

– Jag har feeling för att 2 Carna Sensei (V75-4) kan vinna denna gång. Jag tror att favoriten Dear Friend kommer att få en jobbigare väg än senast och Kali Smart gör årsdebut och är kanske inte i hundraprocentig form ännu. Från ett perfekt läge borde Carna Sensei vara med i striden.

ANNONS: EXPERTENS SYSTEM

ANNONS: EXPRESSEN FÖRSTA TANKEN