V75-tips gav läsarna ett femsiffrigt belopp

Publicerad

Det var nära – så väldigt nära – att det blev miljonsuccé för Expressens Stora Live-system under lördagen.

I stället blev det sex rätt och 313 andelsköpare fick dela på 55 404 kronor. 

– Livesystemen har varit framgångsrika på sistone och jag, Jonas Noreen och Fredrik Edholm kommer göra allt för att trenden ska hålla i sig, säger Eskil Hellberg.

Jackpottomgången på V75 under lördagen var rejält svårlöst. Endast två system fixade sju rätt – och för detta belönades de med drygt 21miljoner kronor.

Robert Lindblom och hans Tillsammans-gäng satte sjuan med hjälp av "poor man-system". 

Och Tommy Hansson, 65, som slängde in ett system för 108 kronor strax före spelstopp. 

Ett system som var mycket nära sju rätt var Expressens Stora Livesystem – som i stället gav 55 404 kronor i vinst, efter sex rätt. Systemet görs i samband med livebevakningen varje lördag – den här gången var det Eskil Hellberg som höll i spakarna.

– Jag tyckte att ett par av loppen var vidöppna och bestämde mig tidigt att helgardera första och sista, säger Eskil Hellberg. 

"Såg ut att gå mot segern"

Systemet åkte på att Stricker blev tvåa i fjärde avdelningen.

– Stricker såg ut att gå mot segern men i och med speeden han la runt sista sväng fick han mjölksyra och travet tappades. Synd och han var bara knappt slagen, säger Eskil Hellberg.

– Värdet hade varit 108 000 kronor med honom efter fyra lopp. Uppskattningsvis får vi en bra bit över miljonen om han håller undan till seger, fortsätter han. 

"Vi kommer göra allt"

Redan på onsdag – och sedan på lördag – finns chansen att spela med SportExpressens experter igen. På onsdagen är det V86 på Bergsåker och Solvalla och Jonas Noreen står för tipsen. 

– Livesystemen har varit framgångsrika på sistone och jag, Jonas Noreen och Fredrik Edholm kommer göra allt för att trenden ska hålla i sig, säger Eskil Hellberg.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag