Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

V75 tips: Är i sitt livs form – tidig trots spåret

Foto: Malin Albinsson / TR Media
Expressens expert Fredrik Edholm
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är Fredrik Edholms tidiga tankar inför V75 på Solvalla. 

V75-1

1 Borups Tornado imponerade stort vid segern senast. Om inte läget blir en fälla så är han en het segerkandidat igen. 7 Namur är i sitt livs form och känns tidig trots spåret. 8 Alert Vendil är en ”nästa gångare” som kan vara ett rysarbud.

V75-2

Väldigt öppen Klass II-final där ingen känns chanslös på förhand. 5 Darlington Fame och 7 Bank Blow är två hästar som radat upp segrar och som vi inte har sett botten i ännu. 9 Corazon de B. har gått starkt utan att vinna och kan vara en rolig outsider.

V75-3

2 Who's Who löste årsdebuten på bra sätt och formen ska vara förbättrad till den här finalen. Man hade tur i spårlottningen igen och även om det är bra emot så är det en toppchans. Stall Kolgjinis 4 Upstate Face kan vara det främsta hotet?

V75-4

6 Dear Friend vann väldigt enkelt senast och är ett hett bud på lördag också, även om det vankas lite bättre motstånd denna gång. Comebackande 5 Kali Smart och formstarka 7 Racing Brodda är två hästar som vill och kan utmana.

V75-5

5 Phoenix Photo fick nöja sig med en tredjeplats senast men insatsen var ändå stark och indikerade på fortsatt form. Fick nu ett bättre läge än 11 Unico Broline som vann loppet senast och kan ta revansch. 3 Sandsjöns Enzo har läget.

V75-6

14 Devs Daffodil och 15 Eenymeenyminymoe D.K. vann försöken från liknande lägen och blir nog att räkna med igen. På startvolten är 3 LaFerrari Dimanche en häst under utveckling. 1 Vilja T.Y.C. ska man nog inte heller räkna bort.

V75-7

10 Amalencius B.B, är obesegrad efter tre starter i år och besegrade 12 Best Ofdream Trio senast. Hemmaplan är inget minus och det ska kunna gå vägen igen. 4 Huddlestone har varit bättre än någonsin och kan vara en outsider i kraft av läget.