Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

V75-tävlingarna flyttas från Norge till Sverige

V75-omgången den 14 November flyttas till RommeFoto: Travronden / TR Media / Travronden

Nästa helgs V75-omgång skulle arrangerats på Bjerke. 

Nu flyttas omgången till Sverige på grund av nya Coronarestriktioner i Norge. 

I stället kommer loppen avgörs på Romme. 

– De strikta karantänsreglerna i Norge gör det väldigt svårt för svenska kuskar och tränare att närvara på Bjerke, säger Nicklas Jonsson, hästspelschef på ATG. 

Det blir ingen V75-omgång på Bjerke lördagen den 14 november. Det skriver spelbolaget ATG i ett pressmeddelande. 

Anledningen: Strikta Coronarestriktioner i vårt grannland. 

– De strikta karantänsreglerna i Norge gör det väldigt svårt för svenska kuskar och tränare att närvara på Bjerke. Norska tävlingar på V75, framför allt lördagar, ska så långt det är möjligt vara ett utbyte med en blandning av svenska och norska ekipage och som situationen ser ut nu ser det inte ut att bli så, säger Nicklas Jonsson, hästspelschef på ATG, i ett pressmeddelande. 

”Aldrig roligt att behöva ändra”

Omgången flyttas i stället till Romme där V75 i vanlig ordning drar i gång 16.20. 

– När Svensk Travsport nu arrangerar extra STL-tävlingar på Romme, väljer vi att erbjuda V75 dit i stället för till Bjerke. Det innebär också att vi inte spelar V75 ihop med Norge den 14 november. Det är aldrig roligt att behöva ändra sina planer, men det är ett beslut som vi fattat i samförstånd med Norsk Rikstoto, säger Nicklas Jonsson.