V75: Strular det inte så blir han svårslagen nu

Publicerad

LÖRDAG 4 JULI

HALMSTAD

Beräknat spelstopp:

12.44 (V4)

13.04 (LD)

14.29 (V75)

15.14 (V5)

16.22 (DD)

17.23 (V3)

ANALYSER, RANKING OCH TIPS

Startlistorna, kusk- och tränarsnack och vår unika statistik - klicka på länkarna nedan (pdf-filer):

V75 - del 1

V75 - del 2

 

BÄSTA SPIKARNA

V75-4: 1 Spirit Real

Kördes passivt senast och dessutom strulade det över upploppet när han inte fick chansen bakom en galopperande konkurrent. Nu är det mer offensiv kusk i vagnen och spår ett smakar mumma. Oavsett om det blir ledningen eller inte har han bra chans att vinna. En småfräck spik.

* * *

V75-5: 9 Part Nan Angelen

Har fått två lopp i sin stora kropp och borde bli bättre hela tiden. Senast fick han ge sig från spets; han kunde inte springa fortare helt enkelt. Det här ser ut som en lämplig uppgift på papperet och strular det inte under vägen blir han svårslagen.

 

SPETSDRAGEN

V75-3: 3 Empress Brodda

Hade gått ett vasst provlopp inför senast och blev ett stallskrik som faktiskt höll. Hon kommer att vara ännu bättre nu och då hästen är blixtrande snabb från start håller vi henne som knapp spetsfavorit. Lyckas den taktiken är hon intressant.

* * *

V75-7: 8 El Mago Pellini

Har spår lite väl långt ut bakom vingen, men de flesta med spår invändigt borde släppa och det är bra chans att ekipaget kommer till täten tidigt. Och med tanke på hur bra El Mago Pellini var senast blir han inte enkel att komma till tals med.

 

SKRÄLLBUDEN

V75-6: 5 Super Otto

Verkar fortsatt vara i väldigt bra slag och spurten senast var, i vanlig ordning får man väl säga, vass. Han är en ständig outsider och får han rätt resa är sexåringen sylvass på kortspeed. Gynnas av att loppet troligen körs i ett högt tempo.

* * *

V75-7: 7 Nothing but Class

Avslutade rätt bra i skymundan senast och någon fara med formen är det inte. Nothing but Class är mycket snabb ut och det är inte omöjligt att han tar ledningen för att sedan släppa till någon bra. Kommer luckan, så vet man aldrig...

 

TÄNK PÅ ATT...

V75-2: 5 M.T.Jordan

Galopperade bort sig senast men var mycket fin före det. Han har ett perfekt spår bakom bilen och det finns viss spetschans. Känns som ett intressant skrällbud om han kan tävla utan skor igen.

* * *

V75-6: 7 Quick Fix

Tävlade i gulddivisionen senast och går nu alltså ner i klass och stöter på enklare hästar. Spåret är inte bra men han är rysligt snabb om han laddas - och det kan bli ledningen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag