V75-stjärnan allvarligt sjuk: ”En slagen hjälte”

Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

M.T. Insider skulle gjort årsdebut på V75 på torsdag.

Så blir det inte – hästen är allvarligt sjuk och kämpar för sitt liv.

– Just nu är han en slagen hjälte, men jag hoppas innerligt att han löser den här uppgiften också, säger tränaren Olle Alsén till Travronden.

Olle Alséns M.T. Insider skulle gjort årsdebut på V75 på Gävletravet på torsdag.

Men så blir det inte.

Hästen insjuknade allvarligt i helgen och har förts till sjukhus, skriver Travronden.

– Hästen blev dålig i går kväll. Han har haft problem med magen och är buköppnad sedan tidigare, men det här var annan grad av smärta. Vi försökte motionera honom, vilket hjälpt, men den här gången märktes det hur fruktansvärt ont han hade. Jag kontaktade min veterinär och åkte dit med honom, veterinären som bara bor någon mil från mitt stall. Under vägen till veterinären lade han sig i transporten och var inte kontaktbar. Han fick lugnande och smärtstillande innan vi for vidare till Ultuna, säger tränaren Olle Alsén till Travronden.

MT Insider kämpar för sitt liv

Olle Alsén berättar vidare att det troligtvis rör sig om att M.T. Insiders tarm hakat upp sig mot ett ligament mellan mjälten och njuren.

– Jag är optimistiskt lagd, så självklart hoppas och tror jag att det här ska gå vägen. Man mår däremot dåligt själv när man vet om hur dåligt hästen mår. Han var genomsvettig alltså, det går inte att jämföra med någonting annat. De meddelade att han är väldigt låg nu när jag pratade med Ultuna, vilket säger mycket om hur ont han fortfarande har, för det här är normalt en spillevink. Jag lider med hästen. Det är trots allt så att han varit en stor del av mitt liv i tio år. Just nu är han en slagen hjälte, men jag hoppas innerligt att han löser den här uppgiften också, säger Alsén.

M.T. Insider är elva år gammal och har tagit 19 vinster på 101 starter. Sammanlagt har han sprungit in knappt 1,7 miljoner kronor.