Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

V75 Solvalla: Topphästen hanterar återkomsten – spik

Foto: TR Media / Travronden / TR Media / Travronden

Annandagen bjuder på fina V75-finaler på Solvalla.

Jonas Noreen ger er sina bästa tips här.

Analyser, rankning och tips

Startlistorna, kusk- och tränarsnack och vår unika statistik – klicka på länkarna nedan (pdf-filer):

V75 – del 1  

V75 – del 2 

Vill du spela med Expressens experter? 

Redaktionens Lilla system (extern länk) 

Redaktionens Stora system (extern länk) 

Redaktionens Chanssystem (extern länk) 

Bästa spikarna

V75-2: 5 Hawk Cliff

Timo Nurmos häst kommer till finalen med full form. Sexåringen har verkligen gjort starka lopp på slutet efter blytunga resor. Nu är spåret bättre och det finns viss chans att ekipaget kan hitta till ledningen efter en bit. I annat fall har han visat att han även kan vinna på andra sätt. Skor på hovarna är inga problem och med tanke på att Laskari har ett svårt spår så spikar jag Hawk Cliff.

V75-6: 12 Sorbet

Har förvisso inte startat på ett tag nu men stallet meddelar att Sorbet tränar fint. Han har tidigare gått bra efter paus, dessutom. Är ju van att möta stenhårda hästar och distansen ska inte heller fälla honom då han är stark som tusan. Skor hoppas och tror jag inte ska inverka för mycket. Topphästarna brukar hantera det väl.

Spetsdragen

V75-4: 2 Ridgehead Kato

Kan en hel del för sin klass men har inte tävlat på topp på slutet. Nu vankas det spännande ändringar och från ett bra läge är det hästen att slå. Kan mycket väl ta sig till spets med tanke på att det helstängda huvudlaget åker på.

V75-5: 1 Disco Volante

Har äntligen ett bra läge och håller han sig på benen (kan bli för ivrig) så är det bra chans att han håller upp innerspåret. Blir han inte för hetsig under vägen sedan finns chans att spåra runt om. Ett mycket tidigt segerbud, alltså.

Skrällbuden

V75-4: 4 Wingmaster

Springer lågt med huvudet och har verkligen sin egen stil. Men treåringen har full form och är dessutom bra. Blir ofta underskattad men jag glömmer inte bort honom...

V75-5: 6 Olle Rols

Brukar göra starka lopp på Solvalla och toppformen borde vara på gång nu. Han tål att göra en del själv men kan även gå bra med ryggar. I ett öppet lopp kan det mycket väl vara lösningen.

Tänk på att...

V75-3: 1 Dante Boko

Är på väg uppåt igen och spåret passar perfekt. Han är snabb i benen och här kan kusken välja taktik själv. Behöver inte alls vara borta.

V75-7: 12 Norton Commander

Kan springa fort länge och det kan bli tal om rycktussar som extraväxel. Har tidigare haft problem med resan till Solvalla ska man veta.