Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

V75 i sista stund: Han är bäst – trots bakspår

Inte hunnit läsa på inför V75?

Ingen fara!

Med hjälp av Jonas Noreen är vägen till miljonerna utstakad – här följer expertens tankar i varje avdelning.

 

Gillar du trav? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla travnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Systemtips

Lilla systemet 288 rader/144 kr.

V75-1: 5 Malkin (6, 4)

V75-2: 10 Solör Stegg (9, 14)

V75-3: 2, 4, 6, 11 (10, 5)

V75-4: 1, 9, 14 (10, 12)

V75-5: 3, 5 (6, 9)

V75-6: 3, 4, 8, 10 (1, 9)

V75-7: 1, 2, 5 (3, 10)

Stora systemet 2 160 rader/1 080 kr.

V75-1: 5 Malkin (6, 4)

V75-2: 10 Solör Stegg (9, 14)

V75-3: 2, 4, 6, 11 (10, 5)

V75-4: 1, 9, 14 (10, 12)

V75-5: 3, 5, 6 (9, 10)

V75-6: Alla 10 (10, 4)

V75-7: 1, 2, 3, 5, 10, 11 (9, 6)

Chanssystemet 648 rader/324 kr.

V75-1: 4, 5, 6 (3, 9)

V75-2: 10 Solör Stegg (9, 14)

V75-3: 2, 4, 6, 11 (10, 5)

V75-4: 1, 9, 14 (10, 12)

V75-5: 3, 5, 6 (9, 10)

V75-6: 10 Call Me Keeper (4, 3)

V75-7: 1, 2, 3, 5, 10, 11 (9, 6)

Två troliga:

10 Solör Stegg

Kanonbra senast och trivs med Jansson. Toppchans felfri i V75-2.

5 Malkin

Möter lämpliga hästar i V75-1 och kan bättre än senast. Normalt bara bäst.

Två roliga:

5 Serious Try

Kapabel sort som var med i Derbyt. Livsfarlig utan galopp i avdelning fem.

2 Order By keeper

Åter efter paus men maximal balans och det var ett bra tag sedan. Kul skräll i V75-3.

V75-1

Lopp 5, 2 140 meter, volt

Min vinnare: 5 Malkin

Var ute i ett hårt gäng senast och var helt okej då, men kan bättre är min känsla. Fungerar han fullt ut och reder ut spåret är jag inne på att han är bäst här. Det långa upploppet talar till hans fördel i alla fall, då han är rejäl och går hela vägen till mål. Kan vara en chansspik eftersom det ser öppet ut bakom. Jag provar!

Favoriten: 6 East Herkules

Har fart för att vinna men jag tycker att han borde ha vunnit senast. Nu är läget högintressant och skulle Magnus Jakobsson kunna placera honom i spets räcker det, så klart, långt. Given att strecka om man inte spikar min tipsetta.

Utmanaren: 4 Viola

Kan säkert komma i väg rätt bra trots det snäva spåret då hon är kvick av sig. Troligen plockar stallet av henne skorna till detta. Spännande information!

Bortglömd: 10 Lass Neo

Galopperade bort segern senast och är inte så tokig. Möjlig storskräll kanske?

Snackisen: 3 Corroded

Öppnar bra i volten och ser ut att ha en del fart för klassen. Notera det sena spelstoppet på V75. Klockan: 20.30!

V75-2

Lopp 6, 2 140 meter, volt

Min vinnare/Favoriten: 10 Solör Stegg

Är ofta underskattad i Sverige men den här gången blir han mer påpassad och det känns korrekt. Vann i överlägsen stil senast och det var ett mycket bra intryck. Torbjörn Jansson förstärker i sulkyn nu och duon har trivts bra ihop förut. Spåret är kanske lite lurigt men med en sansad start borde det gå vägen och sedan får vi nog se ett offensivt upplägg. Tränaren är mycket uppåt och jag kan bara instämma. Felfri är det en toppchans – och han är lördagens bästa förslag till singelstreck.

Utmanaren: 9 Smedsbo Faksen

Har kapacitet att utmana min spik och man ska veta att han mötte tuffa hästar senast. Jag tror ändå att det främst är en platschans, men han ska rankas högt.

Bortglömd: 8 Sjö Odin

Har härdats på slutet och nu hoppar Kontio upp i ”jollen”. Med rätt resa kan hästen avsluta klart vasst och det kan vara ett spännande lyxstreck.

Snackisen: 5 Fylking

Provas barfota runtom i afton.

V75-3

Lopp 7, 1 609 meter, auto

Min vinnare: 2 Order By Keeper

Tippas på ren chans men han är inte så dum och till spännande spelprocent tar jag chansen från toppläge. Sägas ska att han inte har startat på ett tag inför detta och det är svårt att säga hur bra formen är till denna start. Men han får en fin resa eftersom han kan öppna rejält och det blir också maximala barfota runtom nu för första gången på ett bra tag.

Favoriten: 4 Sir Ratzeputz

Gick ett mycket bra lopp under elitloppshelgen men fick ändå inte vinna – och detta trots att han i tät avslutade under 1.10 den sista kilometern! Hårda bud... Formen är fortsatt fin och han ska räknas.

Utmanaren: 6 Next To None Sib

Är ruskigt kvick bakom bilen och han spetsar ”alltid” från öppna spår. Var inte på topp senast (därför släppte Goop) men nu körs han säkert i spets. Notera ny kusk.

Bortglömd: 10 Ask For You

Vann på en bra tid senast och stoet kommer i full form. Är väl ingen jätteskräll, men ska inte nonchaleras helt.

Snackisen: 11 Global Patriot

Var vass i skymundan senast och fäller många om det blir lite körning i loppet.

V75-4

Lopp 8, 2 640 meter, volt

Min vinnare: 9 Melvin Palema

Svarade för en mycket fin debut för stall Bergh och det smakade verkligen mera. Distansen borde femåringen hantera på bra vis men han är ännu segerlös efter fem försök på den. Jag stirrar mig inte blind på det utan går på intrycket senast.

Favoriten: 14 Cash A Cheque Em

Här har vi ännu en häst som sett bra ut i ny regi och det är ett snyggt tränarjobb av Stig H Johansson med skötare. Åkte undan lätt från spets i Gävle och var grymt bra före det. Intressant läge och hamnar han bra till är det ett givet segerbud.

Utmanaren: 1 Survival Kit

Öppnar bra från start och kusken kan nog välja taktik själv och det bör vara ledningen som gäller. Höll klart bra senast och är ett skojigt streck här.

Bortglömd: 12 Spiceman

Kan en del i grunden och man är inne på att prova nytt huvudlag. Tänkbar jättesmäll.

Snackisen: 3 Mellby Charmören

Har viss fart för klassen och stallet är inne på att prova barfota runtom nu.

V75-5

Lopp 9, 2 140 meter, volt

Min vinnare/Favoriten: 3 Valentino Strix

Har gjort två lopp efter längre frånvaro och helt klart har han övertygat. Kom som skjuten ur en kanon näst senast och gången efter gick han undan lätt trots rätt bra tempo. Voltstart var ett tag sedan men det ska inte ställa till det. Konkurrenterna bör ha respekt för honom och det finns i leken att han kommer till ledningen efter en bit, men det kan bli svar. Utan tvekan hästen att slå med tanke på formintrycket.

Utmanaren: 6 Ajlexes Cubano

Jag är väl inte helt säker på formen men det är annars ganska passande förutsättningar. Ajlexes Cubano har det inre springspåret och är snabb i benen, så ledningen bör det kunna bli. Ses med chans.

Bortglömd: 5 Serious Try

Håller jag som en riktigt bra häst för klassen och han var ju faktiskt med i Derbyt i fjol. Och jag måste säga att jag gillade hur han betedde sig i årsdebuten när han avslutade snabbt sista 700 meterna. Spåret är en stor fara, men OM han sköter sig blir det högintressant till löjligt låg spelprocent...

Snackisen: 12 Victor A.U.

Gynnas av strykningen – barfota igen.

V75-6

Lopp 10, 2 140 meter, auto

Min vinnare/Favoriten: 10 Call Me Keeper

Har förvisso bakspår men jag är inne på att han är bäst ändå, faktiskt. Har ju imponerat stort i Frankrike och kom till Elitloppet som en spännande joker, men det blev fel i själva loppet med tredjespår runtom – så det glömmer vi. Hästen såg annars mycket fin ut ska man veta. Intressant med en formstark Erik Adielsson vid tömmarna och går det sakta får vi säkert se ett offensivt upplägg. Bakom tipsettan är det öppet och svårrankat...

Utmanaren: 4 El Mago Pellini

Gjorde det jättebra i klassiska Harper Hanovers Lopp men mötte helt enkelt hästar som var bättre den dagen. Kusken kommer att ladda rejält för spets men det kan vankas svar invändigt. Tål även dödens och borde vara med i avgörandet.

Bortglömd: 8 Solvato

Kanske kan vara en luring om precis allt stämmer. Var sjuk senast han startade men mycket vass gången före. Kommer han med en liknande spurt i 07-tempo nu går ingen helt säker den sista biten.

Snackisen: 3 Ed You

Kommer från tre fina prestationer och borde sluta i segerstriden på nytt. Höll starkt i spåren i Gävle och den här gången laddar väl Norberg rejält för spets..?

V75-7

Lopp 11, 1 609 meter, auto

Min vinnare/Favoriten: 2 Scarlets Mirakel

Är bästa hästen men kommer från två raka galopper och det är aldrig bra, så jag nöjer mig med att ”bara” ha honom som tipsetta. Fyraåringen kan lägga iväg rejält bakom bilen och Adielsson (ny kusk)kommer att ladda. Men det är inte alls givet med spets och det kan lika gärna bli en tung resa och då känns det tryggt att ha garderat med några starka motbud.

Utmanaren: 5 Reorder

Jag gillade vad jag såg av Reorder i den senaste starten. Han satt långt ner i kön då och det var inget vidare tempo, men trots det avslutade han mycket fort ute i banan till ett tredjespris. Man har pratat om att lätta hästen i balansen förut men det låter som att det återigen blir skor på.

Bortglömd: 3 Dragon Powerfly

Avslutade bra till seger senast i Sundsvall och jag tror att Linderoth-träningen ska duga bra här. Man siktar på att rycka samtliga skor i dag och så kan det bli jänkarvagn. Kan fälla alla över upploppet.

Snackisen: 11 Daddy’s First

Kan avsluta blixtrande men är lite ojämn. Svårt att veta hur formen är men går han utan skor, runtom, är det en dunderrysare.