V75 i sista stund: Vår outsider är en rysare

Publicerad

Inte pluggat på inför V75 på Dannero?

Ingen fara – Fredrik Edholm bjuder på alla sina tips.

För fullständiga analyser, rankning och systemförslag – klicka på denna pdf-länk. 

Har stark känsla för Myrs Hera

Vann med krafter kvar senast. Dessa kommer till användning i V75-2.

Dagens bästa

Nadal Broline är den klaraste vinnaren i dag. Men oddset kommer knappast att vara spelbart. 2 Myrs Hera (V75-2, lopp 6) är dock en annan favorit som jag tror att man kan lita på. Vann utan att behöva tömma sig i kvalet och från ett perfekt läge räknar jag med att Ulf Eriksson lotsar in henne först över mållinjen i Kriteriestoet.

Glöm inte min rysare i V75-4

Det finns gott om outsiders i V75-4 och jag lyfter fram en av dem.

Dagens chansning

Svensk Travsports Guldtäcke ser som vanligt lite svårtippat ut. En häst jag vill varna lite för är 7 Granetta (V75-4, lopp 8). Är stabil och gör sällan bort sig och fartmässigt tycker jag att han står rätt så bra inne i loppet. Och Jimmy Jonssons uppsittning kan stå i ett klart spelbart odds.

Är säkert bra utan att vinna...

Läget är för svårt för att jag ska kunna tippa Nikki Celeber i V75-3.

Dagens avslag

Per Linderoths 15 Nikki Celeber (V75-3, lopp 7) får säkert många streck på sig i dagens omgång. Men spår femton bakom bilen är ingen enkel uppgift och det är stor risk att det blir lite för långt fram för att hon ska kunna vinna loppet. Inget lopp man ska spika utan det är gardering som gäller.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag