Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

V64-tävlingarna ställs in på grund av Coronafall

Söndagens tävlingar på Bro Park ställs in.

Anledningen är att ett fall covid-19.

– Det finns en risk för smittspridning på Bro Park och då är det självklart för oss att ta till åtgärder för att stoppa den, säger Svensk Galopps sportchef Dennis Madsen.

Svensk trav- och galoppsport har hittills varit förskonade från att behöva ställa in tävlingsdagar på grund av pandemin.

Detta efter att man i ett tidigt skede bestämde sig för att behandla alla banor som strikta arbetsplatser, enbart öppet för ett begränsat antal aktiva som alla tvingas följa tydliga regler kring distansering.

Nu har emellertid ett första fall av covid-19 konstaterats på galoppbanan Bro Park, vilket gör att söndagens tävlingar inte kan genomföras.

– Det är mycket tråkigt att vi behöver ställa in tävlingarna och vi förstår att det påverkar de aktiva. Men vi har ett ansvar gentemot ryttare, tränare, hästskötare och funktionärer för att säkerställa arbetsmiljön på tävlingsdagar. Flera personer har varit i kontakt med den smittade. Det finns en risk för smittspridning på Bro Park och då är det självklart för oss att ta till åtgärder för att stoppa den, säger Svensk Galopps sportchef Dennis Madsen till svenskgalopp.se och fortsätter:

– Personen som testade positivt för covid-19 har tillfrisknat. Alla personer som har varit i kontakt med den smittade är informerade och de kommer att testa sig så snart som möjligt. Ingen av dessa har rapporterat att de visar sjukdomssymptom.

Svensk Galopp skriver vidare att onsdagens tävlingsdag på Jägersro Galopp inte påverkas av beslutet då ingen av de startanmälda hästarna kommer från Bro Park.

Alla ryttare från Bro Park kommer emellertid att behöva visa upp ett negativt covid-19-test för att få tillträde till banan.

Kanal 75