V64 och DD: Spräcker nollan från tufft spår?

Publicerad

Spelvärd: Fredrik Edholm

Fredag 12 januari

V64 och Dagens Dubbel, Kalmar

Beräknat spelstopp: 19.30 (V64), 20.56 (DD)

ANALYSER OCH SPELTIPS

Ranking, system, startlistorna samt kusk- och tränarsnack – klicka på denna länk (pdf-fil).

Tapiro tar hem första DD-loppet

Toppform och bra spår. Nu måste det vara segerläge för min spik!

Dagens bästa

5 Tapiro Jet (V64-5, lopp 8) rådde inte på en för dagen mycket bra Highspirit senast men höll farten starkt som tvåa på 1.11,5 över den aktuella distansen. Formen är riktigt uppåt för dagen och är han som senast tror jag att det räcker för att lösa den här uppgiften. Tapiro Jet blir det enda singelstrecket på min kupong.

Den första segern är på ingång

Det är inte ofta jag tippar segerlösa hästar från spår åtta bakom bilen...

Dagens chansning

Segerlös efter nio starter och spår åtta bakom startbilen. Ändå tippar jag 8 Kiss Forever H.C. (V64-3, lopp 6) etta. Galet kan tyckas, men Johan Untersteiner-träningen är bra och under utveckling. Med minsta klaff tror jag att han spräcker segernollan i kväll och man kan nog få ett spelbart vinnarodds?

Jag tror inte det går nu heller...

Jag dubblar systemet i V64-4, dock utan att strecka Caddie Jo.

Dagens avslag

3 Caddie Jo (V64-4, lopp 7) var mer än tjugo meter bakom Cash Valley när de möttes i det senaste loppet på Axevalla. Även om han är bra så tror jag att han får svårt att räcka till seger i kvällens lopp. Bara första reserv på min kupong.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag