V64 och DD: Rolig inledning på helgen

Publicerad

Spelvärd: Fredrik Edholm

Fredag 20 april

V64 och Dagens Dubbel, Umåker

Beräknat spelstopp: 19.30 (V64), 20.56 (DD)

ANALYSER OCH SPELTIPS

Ranking, system, startlistorna samt kusk- och tränarsnack – klicka på denna länk (pdf-fil).

Jo, det kan bli en rolig Weekend

Jag kommer att bygga mina spel på draget i första DD-avdelningen.

Dagens bästa

Jag tror att många hästar kommer att få spel på sig i fyraåringsloppet. Därav kan man också få ett spelbart odds på 4 Weekend Fun (V64-5, lopp 8) som avslutade mycket vasst på Bergsåker senast och det skrek nästa gång över insatsen. Nu är det nästa gång och från ett bra läge tror jag att han har en ypperlig chans att lägga beslag på segerchecken.

Det kan gå vägen trots spåroturen

Iskallt läge? Jo, men samtidigt oddshöjande. Passa Titan Arrow.

Dagens chansning

Martin P Djuses 12 Titan Arrow (V64-1, lopp 4) vann mycket lätt senast och ser ut att ha formen helt på topp. Med tanke på läget borde han inte bli så hårt spelad, men med Robert Bergh vid tömmarna tror jag att han kan slåss om segern ändå. Han ska streckas tidigt.

Läget blir en fälla för avslaget

Jag tycker att läget gör det jobbigt för avslaget i sista avdelningen.

Dagens avslag

15 Hope and Dreams (V64-6, lopp 9) är en bra häst vilket hon visat ett flertal gånger. Men i kväll har hon en jobbig uppgift och jag tror att det kommer att bli för långt fram till täten från spår femton bakom startbilen. Jag står över henne på DD-spelet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag