V64 och DD: Kan runda allt från svårt utgångsläge

Publicerad

Spelvärd: Fredrik Edholm

Torsdag 17 maj

V64 och Dagens Dubbel, Eskilstuna

Beräknat spelstopp: 19.30 (V64), 20.56 (DD)

ANALYSER OCH SPELTIPS

Ranking, system, startlistorna samt kusk- och tränarsnack – klicka på denna länk (pdf-fil). 

Trots läget tror jag på fin chans

Jag tycker att det bästa spikförslaget kommer i sista avdelningen.

Dagens bästa

En tidig galopp förstörde chanserna för 7 Qiao Q.L. (V64-6, lopp 10) senast. Men insatserna före det har varit prickfria och hon har visat att hon mäktar med att göra en hel del jobb på egen hand. Spåret är inte helt optimalt men jag tror att hon tål en öppning fram till dödens eller ledningen. Hittar man ner i andra- eller tredje ytter är det ännu bättre. Jag har stark feeling för henne och singelstreckar.

Bara bäst trots risigt startspår?

Formen är på topp men läget är dåligt. Det går vägen ändå för min idé?

Dagens chansning

12 Rafiki Fri (V64-1, lopp 5) var sexa i Örebro Intn’l senast och mötte då ett helt annat motstånd. Han har fått klen utdelning på formen och har inte haft någon tur med startspåret den här gången heller. Däremot är det inte lika hårt motstånd och jag inbillar mig att han kan runda allt den här gången trots tolftespåret!

Är tveksam på formen hos denna

Jag är lite fundersam över formen på Whelk som blir betrodd i V64-4.

Dagens avslag

7 Whelk (V64-4, lopp 8) återkommer efter en paus och formen är därmed lite dunkel. Kan nog bli överstreckad från ett chansartat läge.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag