V64 och DD: Hon vinner oavsett resa

Publicerad

Spelvärd: Eskil Hellberg

Tisdag 13 februari

V64 och Dagens Dubbel, Jägersro

Beräknat spelstopp: 19.30 (V64), 20.56 (DD)

ANALYSER OCH SPELTIPS

Ranking, system, startlistorna samt kusk- och tränarsnack – klicka på denna länk (pdf-fil).

Det säger nog bara Swish...

Omgångens starkaste favorit kommer redan i V64-1.

Dagens bästa

4 Swish Lane (V64-1, lopp 4) är en väldigt fin häst som har en på papperet tilltalande uppgift i det inledande loppet på streckspelet. Med bara sju hästar på start kan nog Peter Untersteiner sikta in sig på felfri avgång i första hand och sedan ska hon kunna slå dessa hästar oavsett resa.

Ska inte glömmas trots läget

Trots ett iskallt läge höjer jag ett varningens finger för New Future.

Dagens chansning

12 New Future (V64-4, lopp 7) har inte den roligaste resultatraden och fick dessutom spår tolv. Men hästen är bättre än så och det är ganska svagt motstånd på många håll. Och blir det inte för många hästar i vägen tror jag att outsidern New Future dyker upp på målfotot.

Highness får vänta på att vinna

Jag tror att mitt avslag får svårt att ta revansch på favoriten i V64-1.

Dagens avslag

7 Ulriika Highness (V64-1, lopp 4) är ett duktigt sto som vunnit i V75 bland annat. Men senast hon mötte Swish Lane hade hon ingen chans att gå i närkamp med denne och jag tror att hon möter övermakten ännu en gång. Bra platschans, men vinstchansen är desto mindre.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag