V64 och DD: Hon sätter stopp för segermaskinen

Publicerad

Spelvärd: Fredrik Edholm

Tisdag 17 april

V64 och Dagens Dubbel, Solvalla

Beräknat spelstopp: 19.30 (V64), 20.56 (DD)

ANALYSER OCH SPELTIPS

Ranking, system, startlistorna samt kusk- och tränarsnack – klicka på denna länk (pdf-fil). 

En Nice spik förgyller kupongen

Är V64-2 ett garderingslopp? Inte för mig, jag har en spik!

Dagens bästa

6 Quite Nice (V64-2, lopp 5) imponerade senast i Eskilstuna då det blev seger i första starten efter lång vila. Hon vann väldigt lätt på 1.15,3 över medeldistans och formen ska ha fått sig en knuff framåt med det loppet. Jag tror att många garderar här, men jag gör tvärtom och spikar Per Lennartssons häst.

Exposure sätter Feji på plats

Nu väljer jag för en gångs skull att gå emot Southwind Feji i V64-1.

Dagens chansning

Segermaskinen Southwind Feji kommer ut igen. Men den här gången går jag emot. Daniel Redén-tränade 6 Double Exposure (V64-1, lopp 4) är en häst jag gillar och efter att ha blivit struken senast räknar jag med att hon ska vara i ordning den här gången. Jag är helt inne på att hon blir den förste som besegrar Southwind Feji i år.

Hm, det här är ingen straffspark

Jag tror att favoriten i V64-3 kan leva lite farligt den här gången.

Dagens avslag

1 Waffle Cone (V64-3, lopp 6) är en häst jag gillar och som kan springa väldigt fort. Men över medeldistans tror jag att hon kan få mothugg av Dorinda och Beautiful Bacardi. Given gardering från min sida.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag