V64 och DD: Har mött tufft motstånd - vinner

Publicerad

Spelvärd: FREDRIK EDHOLM

SÖNDAG 10 JANUARI

V64 och Dagens dubbel, Eskilstuna travbana

Beräknat spelstopp: 15.10 (V64), 16.38 (DD)

ANALYSER OCH TIPS

Ranking, startlistorna samt kusk- och tränarsnack - klicka på denna länk (pdf-fil).

Söndagen inleds med en Martini

Tvåa i mycket tuffare gäng senast. Blue Martini Ås står på tur.

DAGENS BÄSTA:

Min bästa spik är 1 Blue Martini Ås (V64-1, lopp 4) som inte har vunnit på länge. Men Roger Walmann-träningen har gått bra vid andraplatserna och har verkligen samlat ihop till en vinst. Jag vill se henne svika här innan jag kallar henne för oärlig. Vid sunda vätskor måste Blue Martini Ås ha en väldigt bra segerchans.

Det vankas lite lättare emot nu

Trots nollan i raden från senast är det inget fel på formen hos Packleader.

DAGENS CHANSNING:

10 Packleader (V64-6, lopp 9) mötte väldigt bra hästar senast och nollan i raden är inget som jag tar hårt på. Han ser ut att vara i jättebra form och går han bara iväg felfritt så ska han räcka långt i det här sällskapet. Packleader kan vara en kul och bra spik på de mindre kupongerna.

Långsökt med vinst denna gång

Lång vila och knivigt startspår. Jag står över Seek and Destroy helt.

DAGENS AVSLAG:

11 Seek and Destroy (V64-6, lopp 9) är fartfylld och bra. Men då han inte har startat på fyra månader är formen knappast på topp och spår fem på tillägg är inte heller något drömläge. Även om han är tippad på sina håll väljer jag att stå över helt.

TRE HETA SNACKISAR

Blue Martini Ås

Var ett stallskrik i Stoeliten senast och fullföljde bra som tvåa och visade form. Och i dag ska det vara bra chans till en efterlängtad seger i V64-1.

Fredrik Pedersen

Pedersens stall har visat bra form och både Spiegelei (V64-5) och Wojtyla Gene (V64-6) ska räknas tidigt i sina lopp.

Altea

Ready Cash-dottern befinner sig i en bra trend och från ett bra läge kan tredje raka segern komma av bara farten i V64-2?

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag