V64 och DD: Han har mera utveckling i sig

Publicerad

Spelvärd: FREDRIK EDHOLM

FREDAG 19 MAJ

V64 och Dagens dubbel, Umåker

Beräknat spelstopp: 19.24 (V64), 20.52 (DD)

ANALYSER OCH SPELTIPS

Ranking, system, startlistorna samt kusk- och tränarsnack - klicka på denna länk (pdf-fil).  

Hungrigast av alla i gänget

Innerspåret borgar för en bra resa. Jag spikar Mellby Dealer i V64-5.

DAGENS BÄSTA:

1 Mellby Dealer (V64-5, lopp 8) galopperade bort sig som favorit i Torneå senast, men brukar inte göra bort sig. Han har lärt sig att öppna bakom bilen och blir han inte fast så tror jag att han har mycket bra segerchans. Han möter ett par bra hästar, men jag tror att det finns lite utveckling kvar i den här fem-åringen som dessutom har bra kämpaglöd. Jag singelstreckar.

Inte favorit men given på lappen

Från V75 till vardag. Det brukar kunna ge utslag – passa Helios Håleryd.

DAGENS CHANSNING:

5 Helios Håleryd (V64-1, lopp 4) var med i ett V75-lopp senast och gjorde inte bort sig som femma. Han kan avsluta väldigt starkt med ett lopp på rulle och kan även gå en längre speed. I ett jämnt lopp tycker jag att han är ett måste på kupongen.

Vass – men spåret är en fälla nu

Från spår åtta bakom bilen vinner man sällan lopp i de högre klasserna.

DAGENS AVSLAG:

Hemmahästen Guide med startlistor, kusksnack, bästa spelet och chansningen(V64-6, lopp 9) är en riktig fighter som i stort sett aldrig missar en prisplacering. Men för att vara segeraktuell i det här snabbloppet tror jag att det hade behövts ett bättre startspår.

TRE HETA SNACKISAR

Per Linderoth

Kommer till Umåker med två heta segerbud i form av Kaviar Viking (V64-2) och Alvena Valva (V64-4). Och två outsiders i Tournament (V64-1) och Boys Going In (V64-6).

Special Promise

Vann motsvarande lopp i fjol och visade senast i Finland att toppformen är nära då han var tvåa på en låg 1.11-tid. Han är ett hett segerbud trots att spåret inte är det bästa.

Faks Kevin

Tja, vad ska man säga? Har man 17 segrar på 24 starter är man alltid ett hett bud.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag