V64 och DD: Han är en vinnare i comebacken

Publicerad

Spelvärd: Fredrik Edholm

Fredag 23 mars

V64 och Dagens Dubbel, Romme

Beräknat spelstopp: 19.30 (V64), 20.56 (DD)

ANALYSER OCH SPELTIPS

Ranking, system, startlistorna samt kusk- och tränarsnack – klicka på denna länk (pdf-fil).

Lukas visar vägen mot alla rätt

Spännande debut i ny regi. Jag tror det blir seger direkt i V64-5.

Dagens bästa

Maharajah-sonen 5 Lukas Zaz (V64-5, lopp 8) är ännu ett nyförvärv som Nicklas Westerholm kan få stor nytta av. Hästen startade i Derbykvalen som sista start i Timo Nurmos regi och slutade fyra. Han visade stort kunnande som fyraåring och blir definitivt att räkna med direkt i comebacken. Jag tror på bra segerchans och spikar.

Kul idé trots ett bakspår

En fjärdeplats som bäst i de fem senaste. Men ändå min tipsetta i V64-4...

Dagens chansning

11 Calissa Rich (V64-4, lopp 7) var med i V75 senast och gjorde ett godkänt lopp. Formen är betydligt bättre än vad raden vill göra gällande och nu är det inte lika tufft emot som i de senaste starterna. Trots bakspåret är jag inte alls främmande för att hon kan runda hela gänget till ett trevligt odds.

Raden är lite väl smickrande

Jag bjuder på ett avslag i det inledande loppet på V64-spelet.

Dagens avslag

9 Zazo Rod (V64-1, lopp 4) har förvisso två segrar på de tre senaste starterna. Men då har motståndet varit ganska klent och jag tror inte att hästen räcker ända fram till seger den här gången.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag