V64 och DD: Frode Hamre ska spikas

Publicerad

Spelvärd: Fredrik Edholm

TORSDAG 12 OKTOBER

V64 och Dagens dubbel, Åby

Beräknat spelstopp: 19.25 (V64), 20.53 (DD)

ANALYSER OCH SPELTIPS

Ranking, system, startlistorna samt kusk- och tränarsnack – klicka på denna länk (pdf-fil). 

Startsnabb och leder runt om

Frode Hamre kommer på besök – har bra chans i V64-4.

Dagens bästa

5 Ulk Delle Selve (V64-4, lopp 7) är en segervan norsk gäst som Frode Hamre kommer till Åby i angeläget ärende med. Har lopp i kroppen efter liten paus nu och är väldigt startsnabb. Jag tror på bra chans att nå ledningen och med värsta hotet (Seal Kronos) på bakspår känns det som en bra favorit att hålla i handen.

Favoriten får se upp för draget

Formbeskedet senast gick inte av för hackor. Det finns ett motbud i V64-1.

Dagens chansning

Många går nog på 7 Nobel Amok som singelstreck. Men efter att ha tittat på 6 Tooltime (V64-1, lopp 4) och dennes insats i Norge senast måste jag bara dubbla systemet. Hon lade bort mycket mark på en inledande galopp och upphämtingen var helt fenomenal. Och är Tooltime lika bra i kväll kan det gå vägen.

Det stannar nog vid två fullträffar...

Från spår tolv tror jag att segerraden blir bruten för Seal Kronos i V64-4.

Dagens avslag

12 Seal Kronos (V64-4, lopp 7) har varit jättebra i två raka segrar efter ett uppehåll och borde ha fortsatt stigande form. Men jag tror att det kan bli lite för långt fram till min tips-etta och tror det blir tufft att förlänga segerraden.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag