V64 och DD: Formbesked senast – se upp för skrällen

Publicerad

Spelvärd: Fredrik Edholm

Torsdag 26 april

V64 och Dagens Dubbel, Gävle

Beräknat spelstopp: 19.30 (V64), 20.56 (DD)

ANALYSER OCH SPELTIPS

Ranking, system, startlistorna samt kusk- och tränarsnack – klicka på denna länk (pdf-fil).

Havbergs vassast från spets

Två hästar sticker ut i V64-6 och jag provar att spika den ene.

Dagens bästa

Propulsion bara vinner och det känns lite för fegt att ha honom under den här vinjetten. Jag tar i stället ställning för 2 Havbergs Knight (V64-6, lopp 9) som har lottats till ett fint utgångsläge och jag räknar med att Fredrik B Larsson ger järnet för att komma till spets. Väl där ska man kunna hålla undan för värsta hotet Stand Bayou.

Stäng inte dörren för Cargo...

Formen är uppåt. Trots dålig rad ska man passa min varning i V64-2.

Dagens chansning

6 Cargo Door (V64-2, lopp 5) kommer till start med en tveksam resultatrad. Men han gick rätt bra senast (galopp på vägen) som sexa och Jorma Kontio får en ny chans bakom fyraåringen. Från ett bra läge borde det bli felfri avgång och jag tror att Cargo Door kan slåss om segern nu.

Jag dissar Balotelli trots form

Även om raden och formen är fin hittar jag hetare bud än mitt avslag.

Dagens avslag

5 Balotelli Crown (V64-5, lopp 8) har visat bra form på sistone, men möter tre tuffa hästar i bra slag. Han kan säkert vara bland de tre främsta, men jag tvivlar på att det räcker hela vägen fram till vinst. Får nöja sig med att bli reserv.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag