V64 och DD: Exact, han leder hela vägen

Publicerad

Spelvärd: Eskil Hellberg

Torsdag 7 december

V64 och Dagens dubbel, Åby

Beräknat spelstopp: 19.25 (V64), 20.53 (DD)

ANALYSER OCH SPELTIPS

Ranking, system, startlistorna samt kusk- och tränarsnack – klicka på denna länk (pdf-fil). 

Det blir nog Exact som jag vill...

Spets och slut är vad jag förväntar mig i första avdelningen.

Dagens bästa

Jag går ut hårt och spikar direkt. 1 Västerbo Exact (V64-1, lopp 4) har passande förutsättningar och jag tror att han kan försvara ledningen från sitt innerspår. Formen är klart bättre än raden och normalt sett ska han ha bra chans att leda hela vägen. Jag litar på Thomas Uhrberg ser till att mitt system överlever...

Formen är fin på mitt DD-drag

Jag tror även att ledaren har bra chans att kamma hem V64-5.

Dagens chansning

6 Flashing Victory (V64-5, lopp 8) har bara vunnit ett lopp på elva starter i år. Men formen är på topp och den här gången tror jag att det kan vara dags för det sexåriga stoet. Trots spår en bit ut på vingen ska hon ha bra chans att nå ledningen och i den positionen kan det hålla hela vägen till närmare fyra gånger insatsen?

Sprinter rankas ned i V64-4

Jag misstänker att distansen kan vara i längsta laget för Harri K. i V64-4.

Dagens avslag

9 Harri K. (V64-4, lopp 7) har gjort bra prestationer på kort distans på sistone. Den här gången handlar det om 2 140 meter vilket knappast är någon fördel. Han streckas i ett öppet lopp, men jag rankar honom inte tidigt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag