V64 och DD: Ett bra drag till hyggligt odds

Publicerad

Spelvärd: ESKIL HELLBERG

TORSDAG 28 JANUARI

V64 och Dagens dubbel, Åby travbana

Beräknat spelstopp: 19.25 (V64), 20.53 (DD)

ANALYSER OCH SPELTIPS

Ranking, startlistorna samt kusk- och tränarsnack - klicka på denna länk (pdf-fil).

 

Flemming regerar i V64-4

Jag litar på att Flemming Jensen sätter min spik.

DAGENS BÄSTA:

Trots ett bakspår tror jag att 10 Che Guevara (V64-4, lopp 7) är en mycket stark favorit att luta sig emot. Han imponerade på mig vid segern senast och som de flesta av Flemming Jensens hästar är han bra bakifrån. Det är lite tveksam form på flera av konkurrenterna och jag tror att den här spiken gör sin plikt.

 

Segerdans att vänta för Takter

Bakspår och kort distans stoppar inte mitt drag i den femte avdelningen?

DAGENS CHANSNING:

10 Rumba Jet (V64-5, lopp 8) noterade rekordet 1.12,6 senast och då ska man veta att det fanns krafter kvar i mål. Det är med andra ord full form på det sexåriga stoet, och trots att hon börjar i det bakre ledet på Åby får hon mitt förstastreck tillsammans med Johnny Takter. Detta kan vara ett bra DD-drag till hyggligt odds.

 

Annat läge denna gång för Tuffetto

Jag tycker inte att man ska stirra sig blind på Tuffetto Jet i V64-2...

DAGENS AVSLAG:

9 Tuffetto Jet (V64-2, lopp 5) var tvåa på en mycket bra tid senast, men då handlade det om kort distans och spets. Nu är det medeldistans och bakspår och jag är rädd för att han kommer att bli överspelad. Det är inte mitt förstaval.

 

TRE HETASTE SNACKISARNA UNDER KVÄLLEN

V64-1

Bara fem hästar i startlistan till V64-1 är ett underkänt betyg, både till tränarna och till de som placerar loppen. Man måste kunna kräva större startfält än så på ett riksspel.

* * *

4 West Wing

Johan Untersteiners segermaskin vann V75 i senaste starten och möter endast en kvartett i V64-1.

* * *

4 Bula Bula Am

Känner vi från ett par lopp i V75 och Bula Bula Am trivs över lång distans. Krossar allt i V64-3?

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag