V64 och DD: Det kan vara en bra chansspik

Publicerad

Spelvärd: Eskil Hellberg

Torsdag 22 mars

V64 och Dagens Dubbel, Åby

Beräknat spelstopp: 19.30 (V64), 20.56 (DD)

ANALYSER OCH SPELTIPS

Ranking, system, startlistorna samt kusk- och tränarsnack – klicka på denna länk (pdf-fil). 

Enkel resa för Double Night

En klassisk spets och slut är vad jag räknar med i V64-4.

Dagens bästa

1 Double Night (V64-4, lopp 7) fick nöja sig med en andraplats senast, men hästen som vann loppet var riktigt bra (Randemar R.B.). Double Night verkar vara under stadig utveckling och från ett innerspår i voltstart bedömer jag det som att han har bra spetschans. Väl i den positionen tror jag att spänningen i loppet är över.

Dissa inte Dizzy River i V64-5

V75-härdad. Lite enklare motstånd nu. Dizzy River kan vara en chansspik.

Dagens chansning

5 Dizzy River (V64-5, lopp 8) var ganska hårt betrodd senast men fick nöja sig med en fjärdeplats. Men det var inget fel på insatsen och formen är mycket bättre än vad programraden skvallrar om. Då det är tveksam form på värsta hotet Rawindski kan det vara en chansspik att luta sig emot.

Upplagt för trubbel denna gång

Startspåret kan bli en fälla för mitt avslag i den tredje avdelningen.

Dagens avslag

7 Serengeti (V64-3, lopp 6) besitter bra fart för klassen. Men från spår sju bakom bilen är det stor risk för trafikproblem då det finns ett par snabba hästar invändigt och jag tror att han lever farligt som betrodd den här kvällen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag