V64 och DD: Det blir andra raka Åby-segern

Publicerad

Spelvärd: ESKIL HELLBERG

TORSDAG 11 februari

V64 och Dagens dubbel, Åby travbana

Beräknat spelstopp: 19.25 (V64), 20.53 (DD)

ANALYSER OCH SPELTIPS

Ranking, startlistorna samt kusk- och tränarsnack - klicka på denna länk (pdf-fil).

Toppchans för Ingves i prologen

Peter Ingves har visat bra kuskform. Och vinner V64-1 i kväll.

DAGENS BÄSTA:

Bara sju hästar till start. 6 Orizzonte Trio (V64-1, lopp 4) ser ut att ha god chans att bärga andra raka segern på Åbytravet i kväll. Peter Ingves trycker nog av vad som går från start och sitter i spets i första sväng enligt mina beräkningar. Och sedan är det ingen som har varken kraft eller mod att överglänsa ekipaget över upploppet. Enkelt!

Sander är streckvärd i mina ögon

Min stora varning kommer i V64-3 på en häst som är på gång.

DAGENS CHANSNING:

Outsidern 9 Sander Holmsminde (V64-3, lopp 6) kommer snart att vinna lopp. Han har visat bra form på tunga banor på slutet och kusken Preben Sövik körde vid andraplatsen senast. I ett lopp där favoriten kan vara ringrostig är han helt klart värd ett streck trots bakspåret.

Avsaknad av lopp gör sig påmind

Fem månaders vila. Jag tror att favoriten i V64-3 kan leva farligt.

DAGENS AVSLAG:

1 Tornatore Grif (V64-3, lopp 6) har nog högst kapacitet i loppet. Men hästen har inte startat på ett tag och kan behöva lopp i kroppen innan han är seger-aktuell igen. Jag tycker att det är motiverat att gardera loppet.

TRE HETA SNACKISAR

6 Orizzonte Trio

Hästen var rejäl vid segern mot tuffare motstånd senast än vad som är fallet i V64-1 i kväll. Ett spikförslag.

2 Troll di Azzurra

Troll di Azzurraar varit ute mot tuffa hästar. Och i normal form ska segerchansen vara stor i V64-4.

9 Nancy America

Har visserligen ett lopp i kroppen men var ganska stinglös i comebacken. Nancy America har kapacitet att vinna i V64-5, men blir ändå överspelad?

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag