V64 och DD: Det är nog bara att spika

Publicerad

Spelvärd: Fredrik Edholm

Tisdag 13 mars

V64 och Dagens dubbel, Solvalla

Beräknat spelstopp: 19.25 (V64), 20.53 (DD)

ANALYSER OCH SPELTIPS

Ranking, system, startlistorna samt kusk- och tränarsnack – klicka på denna länk (pdf-fil).

Lita på att topphästen gör jobbet

En topphäst gör comeback i kväll och löser uppgiften i V64-2.

Dagens bästa

3 Whitehouse Express (V64-2, lopp 5) är tillbaka på tävlingsbanan efter lite vila. Att bra hästar börja synas i startlistorna är ett vårtecken. Även om han knappast har toppform tycker jag att han ha en väldigt bra chans att lösa detta. Bra läge och Örjan Kihlström kan lägga upp loppet som han önskar. Det är nog bara att spika.

Hoppas få bra betalt på Tvilling

Orutinerade hästar i V64-3. En rak Tvilling kanske är väl lite vågat?

Dagens chansning

Jag låser loppet och spelar dessutom en Tvilling på hästarna 2 Teton Giant Dealer och 5 Staro Miami (V64-3, lopp 6). Den senare är obesegrad och verkar vara av rätt virke. Men Teton Giant Dealer är ingen tokig häst och lär nog vinna lopp inom kort. Jag tror inte att Tomas Malmqvist skickar henne utan att vara nöjd med hur hon känns. 2-5, tack!

Ringrosten kan lysa igenom...

Jag tror att Mily behöver loppet i kväll och spikar en annan häst.

Dagens avslag

Fyra segrar och Oaksfinalist i fjol. Visst är 10 Mily (V64-5, lopp 8) en bra häst, men från ett bakspår och några tuffa emot tror jag inte att den första års-segern kommer redan i comebacken.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag