V64 och DD: Bra tvåa senast – skräller i kväll

Publicerad

Spelvärd: Fredrik Edholm

Torsdag 19 april

V64 och Dagens Dubbel, Axevalla

Beräknat spelstopp: 19.30 (V64), 20.56 (DD)

ANALYSER OCH SPELTIPS

Ranking, system, startlistorna samt kusk- och tränarsnack – klicka på denna länk (pdf-fil).

Spiken i första är klart vass

Vänta och se? Det är precis vad jag räknar med i V64-1.

Dagens bästa

8 Just Wait and See (V64-1, lopp 4) har gått bra i sin nya regi. Nu har han dessutom fått ett lopp i kroppen efter en paus och jag räknar med att han kommer att vara i ännu bättre form än senast. Motståndet ser sådär lagom ljummet ut och jag tror att Stefan Persson kan ta en safetystart och ändå vinna loppet med tanke på att det bara är sju motståndare. Jag spikar utan att tveka.

Spännande luring som ska passas

Det finns en rysare i V64-2 som är värd att ta på största allvar.

Dagens chansning

10 Dadou (V64-2, lopp 5) fullföljde fint som tvåa senast och formen har varit bra en längre tid, även om segrarna har uteblivit. Har ett bakspår nu, men med bra ryggar och lite flyt på vägen är jag inne på att Dadou kan slå till den här gången. En intressant rysare!

Snygg rad spelar inte någon roll

Jag har ett avslag att bjuda på i det inledande V64-lopppet.

Dagens avslag

7 Lubeck (V64-1, lopp 4) har en snygg resultatrad. Men de flesta av loppen är gjorda i monté och sulkyloppen är i regel lite hårdare. Jag tror inte att Lubeck räcker ända fram till vinst i kväll.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag