Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utspelet: ”Förbannad på stallkörningen – grisigt”

Foto: MA / MVA Foto
Magnus JernemyrFoto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN

Magnus Jernemyrs häst blev tvåa på V75.

Efter loppet menade han att två andra ekipage i loppet stallkört, i ett klipp hos Travronden

– Om det inte hade blivit sån stallkörning som det blev hade han vunnit lätt, säger han. 

– Jag vek ned pisken och ropade på Kim att hon fick överta om hon ville, min blev ju het, svarar Max Karlsson till Travronden

Magnus Jernemyr, den före detta handbollsspelaren, är numera travtränare.

Under lördagen blev hans Choco Garline tvåa på V75.

Efter loppet menade dock den nyblivne tränaren att hans häst blivit utsatt för stallkörning, något han sa i ett klipp på Travrondens twitter

– Just nu är pulsen hög. Men just nu är jag mest förbannad på den här jävla stallkörningen. Jag tycker det är så grisat att hålla på så, säger han bland i klippet. 

När SportExpressen når honom på telefon är han alltjämt inne på samma linje:

– Men jag tycker att det är tråkigt att han drabbas av stallkörning. Andover Hudson skulle de ju släppa med på förhand men han viker fram spöet när vi ställer frågan. Det gör ju att stall Untersteiners andra häst Carlos Ken får andra ytter bakom oss, då är det stallkörning för mig. Ledaren var ju slagen 700 kvar redan, säger Magnus Jernemyr och fortsätter: 

– Men som sagt, vi var väldigt nöjda med vår häst.

”ropade att hon fick överta”

Max Karlsson, som körde Andover Hudson, gav sin syn på saken i ett annat klipp:

– Min rullade in i första sväng, jag körde för spö för att hålla honom fokuserad. Sen vek jag ned pisken och ropade på Kim att hon fick överta om hon ville, min blev ju het. Men jag tror inte hon hörde i blåsten och la sig nöjd i dödens i stället, säger Max Karlsson i en annan Travronden-tweet

Strålande glad vinnare

Vann loppet gjorde I.T.Inventor, med Magnus A Djuse i sulkyn. Hästen tränas av Johanna K Karlsson som var strålande glad.

– Det är helt sagolikt, det här är det bästa som har hänt. Helt fantastiskt. Han är allt, han är som ett andra barn. Min dotter är nummer ett, men sen kommer han. Det har varit lite upp och ned men vi är på gång och jag tror det fortsätter åt rätt håll, säger Johanna K Karlsson i TV12.