Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utländskt intresse för svenska miljongården

Foto: Perfect Shot
Foto: Perfect Shot
Foto: Perfect Shot

I fem år har klassiska Hagbyholms Gård varit ett ridgymnasium. 

Nu är miljongården till salu och har lockat till sig utländska intressenter inom travbranschen. 

– Intresset för gården har varit stort, säger mäklaren Johan Walmann. 

Hagbyholms Gård byggdes om till en travgård 1970, och har sedan dess ägts av flera välrenommerade tränare. 

Nu är den pampiga gården till salu – för femton miljoner kronor. 

Varför säljs gården? 

– Flera orsaker, men mest att det är dags för nya utmaningar för ägaren, det tar också mycket tid att sköta en gård. Tiden räcker helt enkelt inte till, säger mäklaren Johan Walmann. 

”Flera kända tränare har ägt gården” 

Hagbyholms Gård, som ligger belägen i Sigtuna, byggdes ut till ett ridgymnasium så sent som 2014. Det lades dock ner förra året. Gårdens historia är dock betydligt längre än så. 

– Det är från början en gammal Kungsgård. På 1930-talet så stod där en pampig herrgårdsbyggnad som brann ner. Än i dag finns den gamla grundmuren från herrgården kvar. Det har också varit en stor blomkålsodling på markerna. Den byggdes om till Travgård på 1970-talet och flera kända tränare har ägt gården, säger Johan Walmann. 

”Främst varit utländskt intresse”

Gården fungerar både som en trav- och ridanläggning med hela sex stall, 68 boxplater, ridhus och en travbana på cirka 1420 meter. 

Intresset för gården har enligt Johan Walmann varit stort. Framför allt från utländska travtränare. 

– Det har varit stort och det är en blandning av intressenter. Allt ifrån de som vill ha gården för sig själva till dem som planerar att driva verksamhet där. Intresse från travbranschen har visats och då först och främst utländskt intresse.