Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utan överdrift – det måste fräschas upp

Pacific Kingdom.
Foto: Lars Jakobsson/TR Media

Pacific Kingdom hade i princip lagt tävlingsskorna på hyllan.

Nioåringen fick en ny chans på grund av covid-19 och comebacken har varit riktig lyckoträff. 

På Romme skrällde Merete Larsens häst på V75.

Inom travsporten kan David slå Goliat och det skedde på Rommetravet i går. Årjängamatören Merete Larsen, från Mangskog i Arvika kommun, har fött upp, äger och tränar nioårige Pacific Kingdom.

Till Sulkysport har Larsen berättat att hon inte hade tid att träna hästen och han var borta från tävlingsbanan i drygt 2,5 år. På grund av pandemin blev Merete arbetslös och då fick hon tid att börja träna Pacific Kingdom igen. 

Återkomsten på tävlingsbanan har varit en succé. Hästen var segerlös när han gjorde comeback förra sommaren och nu har valacken vunnit fem av de senaste elva starterna.

I vardagstravet kör Merete Larsen normalt hästen själv men hon har kört för få lopp för att vara med i V75 och i lördagens segerlopp lånade hon ut Pacific Kingdom till Carl Johan Jepson.

Ekipaget hade tur

Ekipaget hade tur när luckan kom i början av upploppet men nioåringen avgjorde på bra sätt över målrakan och behöver inte skämmas över vinsten.

■■Det är trevligt när kallbloden dyker upp på V75. Petter Glittums Emil Mollyn skrällde i lördagens lopp för rasen.

Disco Volante var åter en vinnare i högsta klassen efter resolut styrning av Ulf Ohlsson. Stefan Melanders häst gynnades av sommarbana och sprinterdistans och var tillbaka i gott slag.

Enligt ”Tarzan” vill ägaren starta i Grand Criterium de Vitesse nästa gång. Ett lopp över sprinterdistans på den Franska rivieran i mitten av mars.

För att den resan ska bli verklighet gäller det att få med stjärnans skötare Jenny Gustavsson på tåget.

■■Mikaels Erikssons Pappajonnys Ilse toppade omgångens stolopp. Det här var hennes andra fullträff på V75.

Stark dubbel av Westholm

Jörgen Westholm har fått en stark start på året och han tog en V75-dubbel på hemmabanan med egentränade hästar.

Ara vann från spets och bakom Remarkable Feet mådde Westholm gott när det kördes friskt i täten.

■■Vagabond Bi har varit en följetong på V75. David Perssons nya klassklättrare är Oxidizer som ordnade andra raka segern på kort tid.

ATGs årsrapport för 2020 kom i början av veckan och det var mycket starka siffror. Den rådande pandemin är anledningen till att spelet på hästar har ökat och spelbolagets nya kunder har stannat kvar.

Det vattnas garanterat i munnen inom många delar av travsporten men jag förväntar mig att landets banor får en rejäl bit av kakan.

Måste fräschas upp

Att hålla travtävlingar utan publik har kostat och redan innan covid-19 hade flera av landets banor ansträngd ekonomi.

Och utan att överdriva behöver flera av landets anläggningar fräschas upp. 

Nu borde det inte vara långt borta innan publiken är välkomna igen och förhoppningsvis vill de nya travspelarna uppleva hästarna på plats.

Förra söndagen ställdes GS75-tävlingarna i Örebro in på grund av tjällossning. Dagens GS75-omgång körs i Halmstad och spelmässigt är det lite extra intressant med tanke på att det är dubbeljackpot.