Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Superhästen nobbar Elitloppet 2021

Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media
Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

Det blir inget Elitlopp för den franske superstjärnan Face Time Bourbon. 

Det uppger den franske travjournalisten Loïc Saraud på Twitter. 

”Face Time Bourbon åker inte till Elitloppet 2021”, skriver han. 

Face Time Bourbon är världens kanske just nu hetaste travhäst. 

Superstjärnan, som körs av den svenske kusken Björn Goop, vann Prix d'Amerique i januari – och har de senaste åren bollat med motståndet i travlandet Frankrike. 

I Sverige har Solvallas sportchef Anders Malmrot hoppats få hästen till Elitloppet – men har än så länge fått nej. 

Beskedet: ”Ägarna är överens” 

Nu ser ekipaget runt stjärnhästen ut att nobba loppet även nästa år. Det skriver den franske travjournalisten Loïc Saraud på Twitter. Ett inlägg som även retweetats av Face Time Bourbons officiella Twitterkonto. 

”Face Time Bourbon åker inte till Elitloppet 2021. Ägarna är överens. I maj kommer han att ha mycket aktivitet på stuteriet”, skriver han i tweeten enligt Trav365. 

Femårige Face Time Bourbon har sprungit in nästan 20 miljoner kronor under karriären och tränas av den franske demontränaren Sébastien Guarato. 

Sportchefen: ”Det är åtta månader kvar”

Solvallas sportchef Anders Malmrot berättar att han tweeten till trots fortfarande hoppas att stjärnhästen kommer till Sverige den sista helgen i maj. 

– Jag har inte läst eller hört något annat än en tweet om den intervjun. Det vore så klart jättetråkigt om Face Time Bourbon inte kom, men det är åtta månader kvar. Jag hoppas att vi får se honom på Solvalla, säger Anders Malmrot till Travronden. 

 

https://twitter.com/loic_saraud/status/1316302460500275200?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1316302460500275200%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.aftonbladet.se%2Fsportbladet%2Ftrav365