Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Uppgifter: Kidnappade stjärnhästen är vid liv

Det var i början av mars som travhästen Unicka kidnappades från sin box.

Sedan dess har det varit tyst – tills nu.
Under tisdagen kom uppgifter om att två personer ska ha gripits, misstänkta för kidnappningen, enligt travservice.dk.

Enligt uppgifter i italiensk fackpress har två män gripits, misstänkta för kidnappningen av stjärnhästen Unicka och stallkompisen Vampire Dany.

Tidningen Cavallo Magazine skriver att namnen på de misstänkta ännu inte offentliggjorts, men att hästarna troligtvis fortfarande är vid liv. Det är nämligen polismyndighetens teori, något de berättade under en presskonferens i Pisa under tisdagseftermiddagen.

Kidnappades i mars 

Det var i mars tidigare i år som nyheten om att de två hästarna försvunnit slog ned som en bomb. De italienska medierna spekulerade direkt i att det handlade om en kidnappning, något som nu verkar visat sig stämma.

Hästen var borta ur sin box när stallpersonalen kom till stallet en morgon, och efter det inträffade kommenterade hästens tränare Eric Bondo det hela:

– Först trodde jag att Unicka bara låg ned i boxen, men den var borta. Och därefter kunde jag konstatera att även Vampire Dany var borta. Det är mycket märkligt att få uppleva detta, sa tränaren Erik Bondo till travservice.dk då.

Italiensk travsport har drabbats av kidnappningar tidigare. Under 2000-talet har framstående travare som Lemon Dra och Equinox Bi försvunnit. Den senaste kända kidnappningen skedde under 2009, när Iglesias försvann.

Spåddes bli nästa storstjärna

Unicka har kallats Italiens nästa stora stjärna. Dottern till Love You vann derbyt under fjolåret som treåring och har också segrat i större lopp som Orsi Mangelli, Nazionale Filly och Carlo Cacciari. Totalt har Unicka vunnit 13 av 15 starter.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!