Uppgifter: Kidnappade stjärnhästen är vid liv

Publicerad

Det var i början av mars som travhästen Unicka kidnappades från sin box.

Sedan dess har det varit tyst – tills nu.
Under tisdagen kom uppgifter om att två personer ska ha gripits, misstänkta för kidnappningen, enligt travservice.dk.

Enligt uppgifter i italiensk fackpress har två män gripits, misstänkta för kidnappningen av stjärnhästen Unicka och stallkompisen Vampire Dany.

Tidningen Cavallo Magazine skriver att namnen på de misstänkta ännu inte offentliggjorts, men att hästarna troligtvis fortfarande är vid liv. Det är nämligen polismyndighetens teori, något de berättade under en presskonferens i Pisa under tisdagseftermiddagen.

Kidnappades i mars 

Det var i mars tidigare i år som nyheten om att de två hästarna försvunnit slog ned som en bomb. De italienska medierna spekulerade direkt i att det handlade om en kidnappning, något som nu verkar visat sig stämma.

Hästen var borta ur sin box när stallpersonalen kom till stallet en morgon, och efter det inträffade kommenterade hästens tränare Eric Bondo det hela:

– Först trodde jag att Unicka bara låg ned i boxen, men den var borta. Och därefter kunde jag konstatera att även Vampire Dany var borta. Det är mycket märkligt att få uppleva detta, sa tränaren Erik Bondo till travservice.dk då.

Italiensk travsport har drabbats av kidnappningar tidigare. Under 2000-talet har framstående travare som Lemon Dra och Equinox Bi försvunnit. Den senaste kända kidnappningen skedde under 2009, när Iglesias försvann.

Spåddes bli nästa storstjärna

Unicka har kallats Italiens nästa stora stjärna. Dottern till Love You vann derbyt under fjolåret som treåring och har också segrat i större lopp som Orsi Mangelli, Nazionale Filly och Carlo Cacciari. Totalt har Unicka vunnit 13 av 15 starter.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag