Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Gocciadoro får lång avstängning

Foto: TR MEDIA

Alessandro Gocciadoro och svenskfödde Arazi Boko slutade tvåa i Gran Premio Freccia d'Europa. 

Men ännu en gång stod italienarens drivning i fokus och enligt facktidningen Sulkysport väntar nu en lång avstängning för förseelsen. 

Det var i helgen som grupp II-loppet Gran Premio Freccia d'Europa gick av stapeln. Med i loppet var Alessandro Gocciadoro som flitigt tävlat i Sverige senaste åren tillsammans med svenskbekanta hästen Arazi Boko. 

Ekipaget slutade på en andraplats i loppet. Men segern stod sig dyrt för den italienska kusken som drev hårt och regelvidrigt över upploppet. Sulkysport skriver nu att Gocciadoro står inför cirka fem veckors avstängning med start den 31 oktober. 

Varit i blåsväder tidigare 

Det är inte första gången i år som Alessandro Gocciadoros drivning stått i fokus. Under Lotteriahelgen i Neapel deltog han och fick även då hård kritik för sin drivning när han körde Arazi Boko. Efter den förseelsen utdelades böter på 750 euro till italienaren. 

Han bad sedan om ursäkt i ett öppet brev som publicerades i Sulkysport.