Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Uppgifter: Chef på ATG anmäld för trakasserier

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD / TR Media

Tidningen Sulkysport uppger att en chef på ATG uppvisat ”oacceptabelt sexistiskt beteende” mot kvinnliga kolleger. 

Chefen ska dessutom ha åkt på delvis privata resor på spelbolagets bekostnad.  

– Med hänsyn till personer som kan vara involverade i den här typen av ärenden kommentarer vi inte enskilda fall, säger Lotta Nilsson Viitala, ekonomi- och HR-chef på ATG

Travtidningen Sulkysport, som hänvisar till anonyma källor, presenterar under onsdagen uppseendeväckande uppgifter om en chef på spelbolaget ATG. 

Enligt facktidningen ska personen bland annat ha åkt på resor som delvis varit av semesterkaraktär, men låtit ATG betala notan. 

– Det har hänt konstiga saker på en del resor. Till exempel att medarbetare har bott på ett billigt hotell medan chefen tagit in på ett dyrare, och när medarbetaren åkt hem har chefen stannat kvar för möten och aktiviteter av uppenbart privat karaktär, säger en källa till Sulkysport.  

Tidningens källor vittnar bland annat om en kultur där personer som utsatts för chefens beteende inte ska ha vågat gå vidare med anmälningar av rädsla för repressalier. 

Anklagas för sexism 

Personen i fråga ska enligt Sulkysports källor även ha betett sig sexistiskt och objektifierande mot kvinnliga kolleger. 

– Det den här personen gör rimmar väldigt dåligt med de värderingar ATG säger sig stå för. Ett antal ATG-anställda kvinnor har blivit utsatta för detta otidsenliga beteende, men inget händer. Det har det i vart fall inte gjort hittills, trots att ATG:s HR-ledning har fått kännedom om hur den här chefen behandlar medarbetare, säger en källa till tidningen. 

”Upptäcker vi något felaktigt agerar vi” 

SportExpressen har varit i kontakt med spelbolaget, som hänvisar till följande kommentar från ekonomi- och HR-chefen Lotta Nilsson Viitala: 

– ATG har policy och rutiner för personalärende och kontroll av medarbetarnas utlandsresor. Vi tar alltid personalärenden på största allvar och går till botten och undersöker samt utreder vad som kan ha hänt. Upptäcker vi något felaktigt agerar vi. Med hänsyn till personer som kan vara involverade i den här typen av ärenden kommentarer vi inte enskilda fall, säger Lotta Nilsson Viitala. 

SportExpressen har även varit i kontakt med den berörde ATG-chefen som avböjer att kommentera uppgifterna.