Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL 75
 Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL 75

"Uppgiften ser ut att vara passande"

Publicerad

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är JONAS NOREENS tidiga tankar inför V75 på Momarken den 17 mars. 

V75-1: 

4 Broadway Appolo är snabb bakom bilen och röd kusk kommer att ladda rejält för täten. Lyckas den taktiken borde hästen vara med i striden. 1 Clemenza Am har ett bra läge men är inte någon raket, även om han spetsade från samma läge på Momarken förra året. 2 Evil Enok M.E. spurtvass!

V75-2: 

2 Zola Grand Cru på väg uppåt i form. Väldigt gynnad av att kunna tävla barfota runt  om. Men att bedöma det redan nu är väl lika enkelt som att förutspå nästa Lottorad… 5 Raise Broline har ett lopp i kroppen och ska passas. 10 Patricia Hastrup är härdad och bäst inne i loppet.

V75-3: 

Ett öppet lopp vid första anblicken, här gäller det att plugga under veckan. 2 Velasquez Gar är snabb för klassen och borde kunna vara aktuell. 6 Floris Baldwin vann enkelt senast och kommer nu med tre raka triumfer. 5 Manofthematch nu med en viss Björn Goop…

V75-4: 

Kallblod spridda över tre volter väntar i V75-4. Det här verkar vara ett öppet lopp men vi såg ju 3 Lille Jim på Solvalla senast. Spurtade bäst då, men nu kör tränaren igen ska noteras. 4 Lykkje Borka är säkert het om hon travar hela vägen. 15 Myr Faksen radar segrar, andra förutsättningar nu.

V75-5: 

4 Farouk B.R. tog emot ett par snytingar under vägen senast, men kunde ändå ha mod och ork kvar för att gå undan. Det var en imponerande insats och det här ser passande ut på pappret. 12 Code Bon har ett svårt läge men det här här är nog ingen bluff. Får hoppas på tempo.

V75-6: 

10 Sir Ratzeputz har förvisso spår tio över kort distans. Men Björn Goop lär få fin snurr på hästen och det bör vara en hyfsad segerchans, spåroturen till trots. 2 B.B.S.Sugarlight siktar på ledningen och får han fuska bort en bit är han säkert med i striden. 6 Quick Fix med lopp i kroppen.

V75-7: 

4 Pastore Bob var läcker då han spetsvann på V75 senast. Formen är fortsatt i stigande och distansen ställer ju inte heller till det. 10 Antonio Trot är stark och trivs ypperligt med skorna på. Kan krossa allt. 6 Rushmore Face är kapabel även han och ska nog streckas.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag